Ingrediente
- 50 g paste de linte
- 3-4 buchetele de broccoli proaspat
- 1 fir de ceapa verde
- 1 fir de usturoi
- 1 ridiche rosie taiata in rondele
- rosii uscate
- muguri de pin
- 1 lingura ulei de masline
- sare, piper cu lamaie
Mod de preparare
Pune pastele de linte la fiert in apa clocotita, cu un praf de sare si lasa-le nu mai mult de 7 minute. Cum spuneam si mai devreme, pastele din faina de linte au timp de fierbere mai scurt. Daca le fierbi prea mult incep sa se dezintegreze, se decoloreaza si nu mai au un aspect prea placut.
Strecoara pastele.
Incinge uleiul de masline in tigaie, adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, lasa-le putin la calit, cat sa-si lase aromele in ulei, apoi buchetelele de broccoli, rondelele de ridiche si amesteca de cateva ori.
Condimenteaza cu sare si piper.
Spre final presara rosiile uscate si mugurii de pin si lasa-i cateva secunde, cat sa prinda culoare.
Pune pastele de linte in bol, stropeste-le cu putin ulei din borcanul in care au stat rosiile, iar deasupra aranjeaza legumele din tigaie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|