Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin

Postat de Bucataras in Mancaruri de post
28 Mar 2020 | 3479 vizualizari
Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin

Am descoperit de ceva vreme pastele din faina de linte, o varianta mai sanatoasa decat cele din faina de grau. Sursa vegetala de proteine, fibre, usor de gatit si trebuie sa va spun, foarte gustoase. Singura grija e timpul de preparare mai scurt decat al pastelor cu care ne-m obisnuit.  Astazi am pregatit paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin, ingrediente ce mi-au umplut farfuria de culori.   

Ingrediente

  • 50 g paste de linte
  • 3-4 buchetele de broccoli proaspat
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi
  • 1 ridiche rosie taiata in rondele
  • rosii uscate
  • muguri de pin
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper cu lamaie

Mod de preparare

Pune pastele de linte la fiert in apa clocotita, cu un praf de sare si lasa-le nu mai mult de 7 minute. Cum spuneam si mai devreme, pastele din faina de linte au timp de fierbere mai scurt. Daca le fierbi prea mult incep sa se dezintegreze, se decoloreaza si nu mai au un aspect prea placut.

Strecoara pastele.

Incinge uleiul de masline in tigaie, adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, lasa-le putin la calit, cat sa-si lase aromele in ulei, apoi buchetelele de broccoli, rondelele de ridiche si amesteca de cateva ori. 

Condimenteaza cu sare si piper.

Spre final presara rosiile uscate si mugurii de pin si lasa-i cateva secunde, cat sa prinda culoare. 

Pune pastele de linte in bol, stropeste-le cu putin ulei din borcanul in care au stat rosiile, iar deasupra aranjeaza legumele din tigaie. 

 

Pofta buna! 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole batuta cu ceapa calita si boia

Postat de Corina33

Fasole batuta cu ceapa calita si boia

Se pune fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi se arunca apa in care a stat si se pune la fiert in alta apa. Cand da in clocot se mai schimba o data apa si se pune iar la fiert impreuna cu...

Citeste continuarea

Mancare de spanac ca la mama acasa

Postat de Irina

Mancare de spanac ca la mama acasa

Am spalat si am curatat bine spanacul. Ceapa si usturoiul le-am taiat si le-am pus intr-un vas in ulei incins. Le-am adaugat putina apa si am acoperit pentru a fierbe inabusit. Cand s-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2020, 11:48
la 28.03.2020, 11:58
Interesant!
la 28.03.2020, 12:46
imi place!
la 28.03.2020, 14:42
Nu-i de mine aici... mai bine bag o portie de stevie ...
la 28.03.2020, 14:44

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking