Paste fainoase pregatite in casa

Postat de diaconta in Paste
23 Oct 2016 | 4482 vizualizari

Când vine vorba de paste făinoase, prima opţiune  pentru cei mai mulţi  dintre noi,este aceea de a le cumpăra. Mama pregătea mereu  tăieţei pentru supă,întindea o pătură foarte subţire cu sucitorul,apoi o tăia fideluţă sau “tăşcuţe”,cum le spunea ea,adică nişte romburi mititele. Mie mi se părea mult prea greu şi socoteam că nu am îndemânarea necesară pentru a face asta. Aşa că tare m-am bucurat când o maşină pentru paste a poposit în bucătăria noastra.M-am bucurat cu atât mai mult cu cât această maşină pentru paste a fost un premiu câştigat la un concurs. Veţi vedea în rândurile ce urmează cât de simplu este să pregătim aluatul pentru paste,apoi,cu ajutorul accesoriilor maşinii pentru paste,putem obţine diferite forme sau dimensiuni,pe gustul fiecăruia. Pastele pot fi folosite atât proaspete cât şi uscate. Vă spun eu că nimic nu se compară cu pastele proaspete pregătite în casă. Sigur  că  de calitatea ingredientelor folosite,depinde reuşita pastelor noastre dar va trebui  şi puţin exerciţiu. O făină de calitate precum şi ouă proaspete,cât mai galbene,ar fi ideale. Eu am folosit ouă de la ţară,foarte bune. Pentru  o culoare galbenă mai intensă se poate folosi şofran sau turmeric. De asemenea se poate adauga spanac sau pasta de roşii pentru a colora aluatul. Pentru reţeta de bază vom folosi pentru fiecare 100 grame de făină un ou de marime medie.Putem sa folosim doar un ou iar de la restul doar galbenuşul,eventual adăugând puţină apă sau folosind mai puţină făină. Cantitatea de ouă folosită va determina cantitatea de făină şi nu invers. Eu am pregătit  pastele mele din 300 g făină şi 3 ouă.Am adăugat chiar un strop de apă. De asemenea am folosit un praf de sare pentru fiecare ou.Un praf de sare înseamnă cât iei cu degetele,poate un gram,nu trebuie exagerat.        

Inapoi la reteta

Comentarii (20)

la 23.10.2016, 22:30
nu pare greu, o sa fac acum si eu
la 23.10.2016, 22:32
super!
la 23.10.2016, 22:45
Cele mai bune preparate in casa Eu ador lastele cu branza de burduf
la 23.10.2016, 23:22
N-ai tu idei rele Mihaelo
la 23.10.2016, 23:23
Aletta,chiar nu e greu deloc daca folosesti masina de paste.
la 23.10.2016, 23:23
Rahela multumesc
la 23.10.2016, 23:55
la 24.10.2016, 06:10
Abia astept sa fac si eu!
la 24.10.2016, 08:36
la 24.10.2016, 08:37
Sunt cele mai bune!
la 24.10.2016, 08:43
Cât de frumoase ți-au ieșit!
la 24.10.2016, 09:33
Foarte fumoase sunt! Arata fix ca cele cumparate
la 24.10.2016, 20:28
Sunt tare, tare bune si aspectoase. Bravo Diuta!
la 24.10.2016, 21:43
Grozav de frumoase...eu n-am masina...asa ca le fac de mana cand imi vine pofta de paste de casa Die scumpa!
la 25.10.2016, 20:13
Multumesc Ruxy cu atat mai mult este de apreciat daca le pregatesti fara masina

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking