Paste fainoase pregatite in casa
Postat de diaconta in Paste 23 Oct 2016 | 4441 vizualizari
Când vine vorba de paste făinoase, prima opţiune pentru cei mai mulţi dintre noi,este aceea de a le cumpăra.
Mama pregătea mereu tăieţei pentru supă,întindea o pătură foarte subţire cu sucitorul,apoi o tăia fideluţă sau “tăşcuţe”,cum le spunea ea,adică nişte romburi mititele.
Mie mi se părea mult prea greu şi socoteam că nu am îndemânarea necesară pentru a face asta.
Aşa că tare m-am bucurat când o maşină pentru paste a poposit în bucătăria noastra.M-am bucurat cu atât mai mult cu cât această maşină pentru paste a fost un premiu câştigat la un concurs.
Veţi vedea în rândurile ce urmează cât de simplu este să pregătim aluatul pentru paste,apoi,cu ajutorul accesoriilor maşinii pentru paste,putem obţine diferite forme sau dimensiuni,pe gustul fiecăruia.
Pastele pot fi folosite atât proaspete cât şi uscate.
Vă spun eu că nimic nu se compară cu pastele proaspete pregătite în casă.
Sigur că de calitatea ingredientelor folosite,depinde reuşita pastelor noastre dar va trebui şi puţin exerciţiu.
O făină de calitate precum şi ouă proaspete,cât mai galbene,ar fi ideale.
Eu am folosit ouă de la ţară,foarte bune.
Pentru o culoare galbenă mai intensă se poate folosi şofran sau turmeric.
De asemenea se poate adauga spanac sau pasta de roşii pentru a colora aluatul.
Pentru reţeta de bază vom folosi pentru fiecare 100 grame de făină un ou de marime medie.Putem sa folosim doar un ou iar de la restul doar galbenuşul,eventual adăugând puţină apă sau folosind mai puţină făină.
Cantitatea de ouă folosită va determina cantitatea de făină şi nu invers.
Eu am pregătit pastele mele din 300 g făină şi 3 ouă.Am adăugat chiar un strop de apă.
De asemenea am folosit un praf de sare pentru fiecare ou.Un praf de sare înseamnă cât iei cu degetele,poate un gram,nu trebuie exagerat.
Inapoi la reteta
|