Ingrediente
- 250 g paste- penne, fara gluten
- apa
- sare
- 100 g unt(65%)
- 3-4 frunze de busuioc
- 2 catei de usturoi
- Pentru sos:
- 250 g ciuperci champignon albe
- 250 g ciuperci champignon brune
- 1 ceapa
- ardei tricolor
- 2 catei de usturoi
- putin ghimbir ras
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 50 g unt
- 1 lingura ulei de masline
- 50 ml lapte de cocos
- 4-5 frunze de busuioc
- 2-3 fire de patrunjel verde
- 1-2 fire de marar
- 50 g parmezan
Mod de preparare
Punem apa la fiert cu o lingura de sare, iar cand atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba pana sunt usor patrunse.
Nu le fierbem de tot, doar cat sa se patrunda usor.
Le scurgem de apa in care au fiert si le trecem prin untul topit si aromatizat cu usturoi si frunze de busuioc.
Le invartim de doua trei ori in unt, apoi le lasam sa se tempereze.
Pentru sos, calim ceapa tocata solzisori impreuna cu usturoiul zdrobit, in unt si ulei de masline, pana cand devine sticloasa, apoi adaugam o lingurita de zahar, pentru a se carameliza usor.
Adaugam ciupercile si le lasam la foc mediu spre maxim, amestecandu-le din cand in cand cu o spatula, sa se patrunda uniform.
Le lasam pe foc aproximativ 15-20 de minute, dupa care adaugam ardeiul tricolor taiat julien si il amestecam usor printre ciuperci.
Cand si ardeiul incepe sa se patrunda usor, adaugam laptele de cocos, apoi frunzele de busuioc si ghimbirul ras, potrivim gustul cu sare si mai lasam sosul pe foc 5-6 minute, pentru 2-3 clocote, nu mai mult.
Servim pastele cu acest sos si le decoram cu fulgi de parmezan, putin patrunjel verde si foarte putin marar verde.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste fara gluten, cu ciuperci si ardei tricolor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|