Paste fara gluten, cu ciuperci si ardei tricolor

Postat de merisor67 in Penne
2 Mar 2016 | 3283 vizualizari
Paste fara gluten, cu ciuperci si ardei tricolor

Din cand in cand mai preparam si cate o mancare cu paste, mai ales cand se cere ceva rapid. Oricum ies bune ca putem jongla cu ingredientele care le insotesc si obtinem gustul pe care il dorim.  

Ingrediente

  • 250 g paste- penne, fara gluten
  • apa
  • sare
  • 100 g unt(65%)
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • Pentru sos:
  • 250 g ciuperci champignon albe
  • 250 g ciuperci champignon brune
  • 1 ceapa
  • ardei tricolor
  • 2 catei de usturoi
  • putin ghimbir ras
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 50 ml lapte de cocos
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 2-3 fire de patrunjel verde
  • 1-2 fire de marar
  • 50 g parmezan

Mod de preparare

Punem apa la fiert cu o lingura de sare, iar cand atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba pana sunt usor patrunse.

Nu le fierbem de tot, doar cat sa se patrunda usor.

Le scurgem de apa in care au fiert si le trecem prin untul topit si aromatizat cu usturoi si frunze de busuioc.

Le invartim de doua trei ori in unt, apoi le lasam sa se tempereze.

Pentru sos, calim ceapa tocata solzisori impreuna cu usturoiul zdrobit, in unt si ulei de masline, pana cand devine sticloasa, apoi adaugam o lingurita de zahar, pentru a se carameliza usor.

Adaugam ciupercile si le lasam la foc mediu spre maxim, amestecandu-le din cand in cand cu o spatula, sa se patrunda uniform.

Le lasam pe foc aproximativ 15-20 de minute, dupa care adaugam ardeiul tricolor taiat julien si il amestecam usor printre ciuperci.

Cand si ardeiul incepe sa se patrunda usor, adaugam laptele de cocos, apoi frunzele de busuioc si ghimbirul ras, potrivim gustul cu sare si mai lasam sosul pe foc 5-6 minute, pentru 2-3 clocote, nu mai mult.

Servim pastele cu acest sos si le decoram cu fulgi de parmezan, putin patrunjel verde si foarte putin marar verde.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste fara gluten, cu ciuperci si ardei tricolor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Penne cu bacon si ceva fin de la Delaco

Postat de simona72

Penne cu bacon si ceva fin de la Delaco

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Baconul se taie feliute si se caleste in putin ulei(de preferat de masline daca aveti). Branzica de la Delaco se amesteca cu...

Citeste continuarea

Penne cu legume si sos provensal

Postat de timea

Penne cu legume si sos provensal

Punem pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Legumele le curatam si le spalam bine. Punem wok-ul pe foc si turnam in el 2-3 linguri ulei de masline. Ceapa o taiem rondele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2016, 18:48
si noua ne plac asa mancaruri
la 02.03.2016, 18:51
foarte bune
la 02.03.2016, 19:14
gluten ori ba ie tot pastoase... imi place ca e colorata farfuria ce da o nota de veselie...
la 02.03.2016, 19:19
bune bune
la 02.03.2016, 19:28

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking