Ingrediente
- 300 g paste fusili
- 150 g prosciutto de curcan cu rozmarin
- 2 lg boabe de porumb
- 2 foi mari de salata creata
- 2 l-ite capere
- 1 galbenus de ou
- 1 rosie semicoapta
- cateva frunzulite de busuioc
- oregano
- ulei de masline
- 1 lg smantana acra
- 2-3 l-ite de iaurt acru
- cateva masline negre
- sare, piper
Mod de preparare
pastele le-am pus la fiert in apa cu sare si ulei
intre timp am pregatit ingredientele: am taiat rosia cubulete mic, am presarat 2 lg de ulei de masline, oregano, boabele d eporumb, caperele, maslinele taiate in patru ( fara samburi), salata taiata fasii , sare, piper si busuioc.
sunca se pune asa cruda, dar a mea era deja de cateva zile in frigider si pt orice eventualitate, i-am tras un clocot , am scurs, am taiat fasiute subtiri si am amestecat cu restul ingredientelor.
am scurs pastele si asa fierbinti, fara sa le trec sub jet de apa am adaugat galbenusul si smantana si ama amestecat ff bine...o sa devina cleioase...dar mie imi plac....se paote face si fara ou....
peste paste se toarna compozitia si se amesteca ff bine. in farfurie am mai adaugat 2 l-ite de iaurt acru...ca ies cam dulci...dar, cui ii place....si acu mananac de zor si scriu....:D
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste fusilli freschezza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|