Paste gratinate cu pui, dovlecei si bacon

Postat de panacris in Paste
17 Oct 2018 | 2149 vizualizari
Paste gratinate cu pui, dovlecei si bacon

A sosit toamna, pornim cuptoarele și facem ceva bun și sățios pentru cină sau chiar masa de prânz. Provocarea Bucatarasului Suprem, Reteta/retete "inspirate de toamna" ;) m-a pus la treabă. M-am inspirat din rețeta lui Rocsi, https://www.bucataras.ro/retete/farfalle-cu-pui-si-ciuperci-gratinate-85041.html. Am înlocuit ciupercile cu dovlecelul, boabele de porumb cu baconul :D și usturoiul cu chimenul ;) O nebunie! Gata cu vorba să trecem la treabă!

Ingrediente

  • Paste (orice fel) cca. 300 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată mărișoară,
  • Dovlecei micuți 2 bucăti, cca. 200 g,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Piept de pui cca. 300 g,
  • Bacon cubulețe 250 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Smântână de gătit 300 g,
  • Lapte 200 g,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Chimen măcinat cca. 1 linguriță,
  • Cașcaval răzuit 200 g,
  • Unt pentru uns forma cca. 50 g,
  • Pesmet auriu 2-3 linguri.

Mod de preparare

Se pune la fiert apă rece cu puțină sare într-un vas încăpător, ptr fiecare 100 g de paste, 1000 ml apă. Când clocotește apa. se adaugă pastele și se fierb al dente, mai puțin decât e scris pe ambalaj, cu cca. 5 minute.

Ceapa și dovleceii se curăță de coajă. Ceapa se taie mărunt și se pune la călit în ulei cu puțină apă. Dovlecelul curățat se rade pe răzătoarea mare și se adaugă la ceapă, lăsându-se la gătit cca. 10 min. la foc mic, apoi se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe, și se gătește în continuare, la foc micneacoperit cca. 10 minute. Se asezonează de sare și piper proaspăt și se lasă deoparte.

Se prepară sosul, pentru legătura dintre compoziția de carne, legume și paste. Ouăle se amestecă energic cu smântâna și laptele, apoi se asezonează de sare, piper și praf de chimen.

Se trece la partea finală. Într-un castron încăpător se pune compoziția de legume și carne, plus bucățelele de bacon, pastele scurse și semi răcite, treisferturi din sosul de legătură și se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele. Un vas termorezistent mai încăpător :S se unge cu unt topit, apoi se răstoarnă amestecul de paste, legume și carne, se toarnă restul de sos, se presară cașcavalul ras și pesmetul.

Se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 grade.

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste gratinate cu pui, dovlecei si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste cu dovlecel si mozzarella

Postat de caroline

Paste cu dovlecel si mozzarella

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba,punem sare si pastele . Se fierb pentru 8 minute , amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . Cand...

Citeste continuarea

Budinca cu paste si carne tocata de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Budinca cu paste si carne tocata de porc

Se pun 2 l apa si putina sare la foc intr-o oala si cand clocotesc, se adauga pastele, amestecand din cand in cand. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (8-9 minute), apoi se iau de pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2018, 19:32
Ce bunătate!
la 17.10.2018, 19:43
la 17.10.2018, 20:06
bun
la 17.10.2018, 20:16
la 17.10.2018, 22:23

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking