Paste negre cu fructe de mare

Postat de oanapl in Retete Delikat
30 Iun 2018 | 2486 vizualizari
Paste negre cu fructe de mare

Ingrediente

  • 4-5 linguri ulei măsline
  • 225 g fructe de mare (congelate)
  • 8 roșii cherry
  • 3 căței usturoi
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 pahar vin alb
  • 200 g roșii în sos de roșii
  • 1 lingură oregano Delikat
  • sare
  • piper negru boabe Delikat
  • 100 g paste negre
  • pătrunjel verde (pentru decor)

Mod de preparare

Tai usturoiul felii și îl pui la călit în uleiul încins, până când se rumenește puțin. Adaugi roșiile cherry și felii de ardei gras.
Când legumele încep să se înmoaie, adaugi fructele de mare decongelate, vinul alb, roșiile pasate, sare, piper negru, proaspăt măcinat și o lingură de oregano Delikat.
Lași să fiarbă câteva minute, atât cât să se îngroașe sosul.
Între timp, pui o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește, adaugi pastele și lași să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, le scurgi bine de apă.

Cu ajutorul unui clește iei din paste le pui în farfurie, formând un cuib, apoi adaugi fructele de mare cu sosul. Poți să pui pastele în tigaie peste fructele de mare, amesteci ușor și le lași 2-3 minute să fiarbă împreună, apoi oprești focul.

Aș fi preferat să ornez cu frunzulițe de oregano, dar cum nu am avut, am folosit pătrnjel verde tocat mărunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste negre cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spaghete negre cu fructe de mare

Postat de panacris

Spaghete negre cu fructe de mare

Apa rece se pune la fiert, într-un vas incapator, cca 3 l. După ce a clocotit apă se pun cca. 2 g sare iodată, și se introduc spagehetele întregi la fiert, atenție nu se rup...

Citeste continuarea

Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare

Postat de gospodariu

Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare

Punem spaghetele negre cu cerneala de sepie, intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie si gatim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:16
la 06.07.2018, 10:39
la 06.07.2018, 12:12
Delicios!
la 09.07.2018, 12:06
la 12.07.2018, 12:58

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking