Ingrediente
- 300 grame de paste
- 300 grame de kaizer afumat
- Pentru sosul tomat:
- 2-3 cepe verzi
- 4-5 căței de usturoi
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 roșii
- 300 ml de suc de roșii
- 1-2 lingurițe de zahăr tos
- sare
- piper
- cimbru
- oregano
- busuioc uscat
- Pentru servit:
- cașcaval răzuit (opțional)
Mod de preparare
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece și se răstoarnă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine.
Între timp se pregătesc ingredientele pentru sosul tomat. Se curăță cepele verzi, se spală, se taie rondele. Se curăță usturoiul se spală și se feliază. Se spală roșiile și se taie cubulețe. Kaizerul afumat se feliază.
Într-o tigaie cu uleiul de floarea soarelui se prăjește ușor feliuțele de afumătură și când se pătrund și se rumenesc ușor, se adaugă ceapa verde tăiată rondele și usturoiul feliat.
După ce se înmoaie și acestea, se adaugă: roșiile tăiate cubulețe, sucul de roșii și un pahar cu apă.
Se lasă tigaia cu ingredientele pe foc, până ce se înmoaie bine, după care, când lichidul mai scade puțin, se condimentează cu: sare, zahăr tos, cimbru, oregano și busuioc. Se lasă tigaia încă 1-2 minute la foc mic, pentru ca ingredientele să se pătrundă de gustul condimentelor și apoi se oprește focul de la aragaz.
Se pun într-un platou pastele bine scurse de apă și se adaugă sosul tomat fierbinte, cu afumătura. Se amestecă ușor și apoi preparatul se poate servi, cu cașcaval răzuit deasupra, dacă se dorește...
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste ondulate cu afumatura, in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|