Paste umplute cu patru branzeturi

Postat de rocsi_1612 in Paste
21 Aug 2020 | 2844 vizualizari
Paste umplute cu patru branzeturi

De cum am vazut prima data aceasta reteta la Alex, am fost foarte incantata, in primul rand de poze. Am citit reteta si am stiu ca daca o pregatesc, ai mei o sa fie foarte incantati si chiar asa a si fost. Eu le-am facut intr-o forma de 23 cm, insa ar fi mai indicata una de 20, chiar 18 cm, ca sa stea cat mai apropiate pastele. La amestecul de branzeturi voi le alegeti care va plac mai mult, nu este neaparat nevoie sa le folositi pe aceleasi ca si mine. Dar merita pregatita aceasta reteta de paste, mai ales daca sunteti consumatori de paste!

Ingrediente

  • 300 gr paste paccheri giganti
  • 200 gr ricotta
  • 100 gr crema de branza
  • 350 gr cas de oaie
  • 150 gr mozzarella
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 4-5 crengute patrunjel verde

  • Pentru sosul de rosii:
  • 300 gr rosii decojite la conserva
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 gr mozzarella

Mod de preparare

Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor si le fierbeti circa 5 minute. Ele trebuiesc fierte doar putin, nu de tot. Le rasturnati intr-o sita si le lasati sa se racoreasca.

Pregatiti si sosul de rosii, ca sa se raceasca. Rosiile decojite le puneti in blender si le faceti pasta. Usturoiul curatat il tocati marunt. Intr-o cratita puneti uleiul la incins, adaugati usturoiul. Il innabusiti la foc mic circa 1 minut, adaugati pasta de rosii, sare, piper si oregano. Amesecati bine, lasati sa fiarba la foc potrivit 5 minute. Il dati deoparte cand este gata. Casul si mozzarella le dati pe razatoarea mare. Le puneti intr-un bol, adaugati ouale, crema de branza si ricotta. Mixati bine, apoi presarati sare, piper si oregano. Patrunjelul verde il tocati marunt, il incoporati peste branzeturi. Tapetati o tava de 20 cm cu hartie de copt. Puneti jumatate din sosul de rosii pe fundul tavii. Asezati pastele una langa alta. Umplutura o puneti intr-un pos cu varf mai larg, umpleti pastele una cate una. Deasupra puneti restul de sos de rosii, cu o lingurita. Dati pe razatoarea mare cele 150 gr de mozzarella, o presarati deasupra. Acoperiti tava cu folie alimentara.

Dati pastele in cuptorul incins, la 180 de grade C. Primele 25-30 de minute le lasati cu folie, apoi le descoperiti si le mai lasati circa 15 minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le lasati circa 5 minute sa se racoreasca, apoi puteti servi. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste umplute cu patru branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tagliatelle cu fructe de mare

Postat de oanapl

Tagliatelle cu fructe de mare

Se curăță usturoiul, se feliază și se călește în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate bucățele mici și fructele de mare.Se adaugă o căniță de apă și se...

Citeste continuarea

Foi lasagna cu ciuperci,praz si bacon

Postat de CameliaComan

Foi lasagna cu ciuperci,praz si bacon

Curatam ciupercile si apoi le taiem feliute.Punem 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie iar dupa ce se incinge punem ciupercile si dam focul potrivit.Dupa 1 minut adaugam 1 catel de usturoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2020, 20:17
la 21.08.2020, 20:59
Arată bine...!
la 21.08.2020, 21:31
la 21.08.2020, 21:51
Eu vroiam cu cinci, dar acum gust cu una mai putin....
la 21.08.2020, 22:35
Si eu am vazut reteta si mi-a tras cu ochiul !!! Arata foarte bine pastele tale

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking