Paste umplute cu urda si marar

Postat de andaoana in Paste
2 Mai 2020 | 1894 vizualizari
Paste umplute cu urda si marar

Paste umplute, tascute  sau ca sa fim mai in ton cu vremurile moderne, sa le spunem  ravioli umpluti cu urda de capra si marar proaspat. Am facut un aluat de paste de casa si apoi ne-am jucat umpland si dand forma pastelor noastre. Aluatul de paste este foarte usor de facut in casa si avem nevoie doar de cateva ingrediente. ,,Aluaturile de casa ,,

Ingrediente

  • Aluat :
  • 350 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 150 ml apa
  • Umplutura:
  • 500 gr urda de capra/vaca
  • 1 ou
  • 1 legatura marar verde
  • sare dupa gust
  • Extra :
  • 150 gr pesmet
  • 2 linguri ulei
  • 100 gr parmezan razuit

Mod de preparare

Faina o cernem intr-un vas. In mijlocul ei facem un locas si adaugam sarea, ouale batute putin cu furculita si apa (100 ml ). Amestecam cu mana ingredientele si mai adaugam apa incet pana cand obtinem un aluat elastic si compact.

Se poate sa nu avem nevoie de toata apa, in functie de tipul fainii, de umiditate, de marimea oualor poate avem nevoie 100 ml sau 150 ml.

Formam din aluat o bila si o acoperim putin ca sa se odihneasca.

 Urda o maruntim cu o furculita, o amestecam cu oul mararul tocat si sare dupa gust.

 Aluatul il intindem pe blatul de lucru infainat in foaie subtire (sa fie ca si o coala de hartie). Il taiem in patratele, pe mijlocul fiecarui patratel punem o lingurita de urda. Rulam patratelul, ca si pe un cornulet si prindem capetele, formand un cerc. Asta este forma in care le-am facut noi, dar se pot face dreptunghiulare si cu o furculita fixate foarte bine marginile.

 Acum ca sunt gata, urmeaza sa le fierbem intr-o oala cu apa multa si sare. Cand apa fierbe, adaugam pastele si le lasam sa fiarba circa 10-15 minute la foc mic ca sa nu se sparga.

 Intr-o tigaie punem uleiul si prajim in el pesmetul. Cand pastele sunt fierte, le dam prin pesmet prajit.

 Noi am pus deasupra parmezan razuit si le-am mancat calde.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste umplute cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fusilli cu caramel si nuca prajita

Postat de simona72

Fusilli cu caramel si nuca prajita

 Intr-o craticioara se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1,5 litri apa. Cand apa da in clocot se adauga pastele si se lasa sa fiarba 11 minute. Pentru sosul caramel: se pune zaharul...

Citeste continuarea

Paste cu ton

Postat de caroline

Paste cu ton

Se pune o tigaie antiaderenta la foc iute. Cand s-a incins punem putin ulei de masline si calim usturoiul curatat pentru cateva minute. Astfel uleiul va lua aroma usturoiului.  Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2020, 17:51
Delicioase! Bună idee!
la 02.05.2020, 17:58
Arată foarte bine și cred că sunt tare gustoase...!
la 02.05.2020, 18:34
la 02.05.2020, 19:10
la 02.05.2020, 19:49

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking