Pasticcio

Postat de rena in Paste
2 Dec 2013 | 31681 vizualizari
Pasticcio

Lasagna este un fel de mancare traditional din bucataria Greceasca. Ingredientele cheie la aceasta mancare sunt pastele si carnea tocata. Copt la cuptor si servit fierbinte ca un fel de mancare principala. Reteta vine din Italia unde se fac asa-numitul "pasticcio"

Ingrediente

  • 500gr.carne tocata
  • 2 pachete de paste (ca tuburile lungi)
  • 1 ceapa
  • bulion
  • branza rasa
  • ulei si unt pt.uns tava
  • sare,piper,
  • nucsoara,cuisoare

Pt. crema:

  • 1 litru de lapte
  • 1 cutie (2 plicuri) bechamel

Mod de preparare

Punem pastele la fiert in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert le punem intr-o stercuratoare si le clatim cu apa rece.

Intr-o tigaie, punem ceapa tocata si o calim, adaugam carnea tocata ,dupa ce s-a calit si carnea punem sare, piper,praf de nucusoara si cuisoare ,bulionul si un pahar de apa.Lasam sa fiarba cca 15 min.

Crema o batem cu laptele pina se ingroasa.

Luam o tava, o ungem cu unt, punem jumatate din paste, apoi branza si sosul de carne tocata,adaugam celalalta jumatate din paste, iarasi branza si la sfirsit punem crema pe deasupra pastelor.

Punem la cuptorul preincalzit pina se rumeneste totul.

Pofta buna!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasticcio" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pasticcio con carne

Postat de Sidy

Pasticcio con carne

Curatam ceapa, usturoiul, ardeii si rosia si le taiem cubulete. Taiem si cateva feliute din ardeiul iute. In putin ulei de masline calim 3 minute ceapa si ardeii colorati.Adaugam apoi usturoiul...

Citeste continuarea

Pasticcio di fusilli

Postat de Sidy

Pasticcio di fusilli

Ceapa se taie marunt  si se caleste in ulei adaugam apoi usturoiul taiat marunt.Dupa ce s-au calit 2-3  minute se adauga carnea tocata si se caleste si ea cam 10 minute. Rosiile se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2013, 05:01
bun
la 02.12.2013, 07:04
O bunatate !
la 02.12.2013, 08:26
la 02.12.2013, 20:12
Mmm o bunatate
la 14.12.2013, 21:05
arata f bine

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking