Pastiera napoletana
Postat de GretaRachita in Prajituri
19 Apr 2014 | 3049 vizualizari
Astazi pregatim impreuna ceva dulce: Pastiera napoletana. Asa cum spune si numele, acest desert este specific zonei Napoli. El nu poate lipsi de pe masa de Paste a napoletanilor.
Legenda spune ca sirena Partnope se indragostise de frumusetea golfului napoletan si de aceea iesea din mare in acea zona in fiecare primavara pentru a incanta oamenii cu frumusetea vocii ei. Intr-o primavara napoletanii s-au decis sa ii ofere acesteia ca omagiu, cateva simboluri culinare de ale lor. Astfel, s-au prezentat la malul marii 7 fecioare napoletane, fiecare purtand in mana o bogatie a teritoriului. Una a adus FAINA – simbol al fortei si bogatiei campiei, alta URDA - dar al ciobanilor, alta OUA – simbol al vietii care se innoieste mereu, o alta fata a adus GRAU FIERT IN LAPTE, ca simbol al simbiozei dintre regnul animal si cel vegetal. A cincea fata a oferit ESENTA DE FLORI DE PORTOCALE , ca simbol al parfumului pamantului, a sasea a adus MIRODENIIpentru a aminti de popoarele indepartate ale pamantului, iar cea de-a saptea ZAHARUL ce exprima dulceata din cantecul sirenei, cantec ce indulcea intreg Universul. Fericita pentru toate aceste daruri, sirena le lua si le aseza la picioarele zeilor, care, vazand o asa minunatie le amestecasera intre ele cu multa maiestrie dand nastere primei pastiere, o prajitura care intrece in dulceata cantecul sirenei.