Ingrediente
- Pentru aluat de baza:
- 1 kg faina.
- 200 gr untura sau unt.
- 4 oua.
- 100 gr zahar.
- 1 varf de cutit de sare.
- Umplutura:
- 700 gr ricotta (se poate folosi si branza scoapta )
- 300 gr grau + lapte pentru fiert.
- 6 oua.
- esenta de flori de portocale.
- 200 gr zahar.
Mod de preparare
Se prepara aluatul ca cel de tarta, amestecand faina cu sare si zahar, adaugam untura si treptat incorporand ouale unul cate unul, se framanta totul bine si se da la rece.
Pentru umplutura: se pune la fiert graul precopt in lapte si se fierbe pana devine cremos, dupa care intr-un vas se mixeaza ricotta cu zahar, oua si esenta pana se omogenizeaza bine, se incoporeaza si graul racit.
Se scoate aluatul de la frigider, se taie in 3 bucati, se intinde cate o foaie subtire, se aseaza in tava de tarta (procedam la fel cu toate cele 3 bucati de aluat, pentru fiecare portie) se pune compozitia incat sa ajunga pana la 2 cm de marginea tavii. Se decoreaza cu fasii de aluat, se da la cuptorul preincalzit la 200° pentru 25-30 minute. Cand se raceste se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!!
Paste fericit!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastiera napoletana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
|