Ingrediente
- 400 gr macaroane
- 4 linguri cu unt
- 3 linguri cascaval ras
- 3 oua
- Pentru umplutura:
- 2 linguri cu unt
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 kg carne tocata
- 2 linguri cu bulion
- 3 lunguri cu vin sec
- sare,piper
- 1 cana de apa
- Pentru sosul Bechamel:
- 2 linguri cu unt
- 100 gr faina
- 1 ou
- 300 ml lapte
- sare,piper
Mod de preparare
1.Se pun macaroanele la fiert cu un praf de sare,conform instructiunilor de pe pachet.Dupa ce au fiert se scurg,apoi se pun intr-un castron.Se adauga 4 linguri cu unt topit,cascavalul ras,sare si piper.Ouale se bat bine si se pun peste macaroane.Se amesteca bine si se da deoparte.
2.Se curata ceapa,se toaca si se caleste intr-un vas mai mare cu 2 linguri de unt.Se adauga carnea si usturoiul pisat,bulionul,vinul,o ceasca de apa,sare si piper dupa gust.Se lasa pe foc pana scade zeama,cam 15-20 de minute.
3.Pentru sosul Bechamel.Punem untul la topit.Se adauga faina si se mesteca circa 2 minute.Se incorporeaza incet laptele pentru a nu se forma cocoloase.Se sareaza si se pipereaza dupa gust,iar inainte de a stinge focul se adauga si oul batut.Se pune 4-5 linguri din sos peste carne.
4.Se pune intru-n vas(de yena,tava,etc)un rand de paste,apoi unul de carne,sos,din nou paste,carne,sos,si la sfarsit paste.Se da la cuptor pentru circa 50 de minute.Se serveste cu cascaval ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitsio" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|