Pastitsio

Postat de LALY in Paste
16 Mai 2010 | 5225 vizualizari
Pastitsio

Dragele mele gospodine si tu draga Bucataras,pentru ca am lipsit cam mult va poftesc la masa.

Ingrediente

  • 400 gr macaroane
  • 4 linguri cu unt
  • 3 linguri cascaval ras
  • 3 oua
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri cu unt
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 kg carne tocata
  • 2 linguri cu bulion
  • 3 lunguri cu vin sec
  • sare,piper
  • 1 cana de apa
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 2 linguri cu unt
  • 100 gr faina
  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • sare,piper

Mod de preparare

1.Se pun macaroanele la fiert  cu un praf de sare,conform instructiunilor de pe pachet.Dupa ce au fiert se scurg,apoi se pun intr-un castron.Se adauga 4 linguri cu unt topit,cascavalul ras,sare si piper.Ouale se bat bine si se pun peste macaroane.Se amesteca bine si se da deoparte.

2.Se curata ceapa,se toaca si se caleste intr-un vas mai mare cu 2 linguri de unt.Se adauga carnea si usturoiul pisat,bulionul,vinul,o ceasca de apa,sare si piper dupa gust.Se lasa pe foc pana scade zeama,cam 15-20 de minute.

3.Pentru sosul Bechamel.Punem untul la topit.Se adauga faina si se mesteca circa 2 minute.Se incorporeaza incet laptele pentru a nu se forma cocoloase.Se sareaza si se pipereaza dupa gust,iar inainte de a stinge focul se adauga si oul batut.Se pune 4-5 linguri din sos peste carne.

4.Se pune intru-n vas(de yena,tava,etc)un rand de paste,apoi unul de carne,sos,din nou paste,carne,sos,si la sfarsit paste.Se da la cuptor pentru circa 50 de minute.Se serveste cu cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitsio" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastitsio - lasagna greceasca

Postat de Julie

Pastitsio - lasagna greceasca

Stratul de carne: Se incinge uleiul intr-o tigaie si se soteaza ceapa tocata marunt, pana ce se inmoaie. Se adauga carnea si se amesteca bine. Dupa ce carnea este rumenita, se adauga...

Citeste continuarea

Pastitsio

Postat de oanapl

Pastitsio

Se fierb macaroanele, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cureti ceapa si cateii de usturoi si ii toci marunt, iar morcovul curatat il dai pe razatoarea mica si pui legumele la calit, intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2010, 21:14
Asta cred ca le-ar placea si alor mei.
la 16.05.2010, 21:39
foarte bun cred ca este.... o sa incerc si eu...
la 16.05.2010, 21:46
ai aparut ai lipsit ceva timp,ma gandeam mai devreme la tine
la 16.05.2010, 21:58
Da in sfarsit.Am avut o saptamana de cosmar.Dar gata.
la 16.05.2010, 22:54
super bune cu siguranta 5 furcu si o portie la pachet se poate?

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking