Pastrama de casa

Postat de privatelaura in Mezel de casa
27 Mar 2014 | 22240 vizualizari

Va spun sincer, am renuntat la semi-preparatele din comert. Am renuntat la carnea din comert, plina de antibiotice si de saratura. Am renuntat la ouale din comert scaldate in chimicale lichide. Cumpar carne de tara, oua de tara, branza de tara. Si incerc sa reproduc acasa cateva preparate care ne fac cu ochiul in galantare. Nu are culoarea rozalie a celor din comert, si asta pentru ca nu am pus colorant. Nu are gustul acela sarat si plastifiat al celor din comert, si asta pentru ca nu am pus potentiator de gust, si nici alte chimicale. Nu rezista 3 luni in frigider, si asta pentru ca nu am folosit nitriti si nitrati care sa ii dea rezistenta in timp. Dar este foarte gustoasa, usor de facut, si nu contine chimicale pe care sa le ingereze organismul nostru! Haideti sa vedeti cat de simplu si gustos poate fi facuta o pastrama proaspata.

Inapoi la reteta

Comentarii (50)

la 30.03.2014, 17:58
Romanita, nu neg ca mustarul sau sosul de soia nu au conservanti, insa cantitatea pe care am folosit-o este infima. Incerc pe cat posibil sa gatesc cat mai sanatos, insa pe mine chiar ma intristeaza cat de nociva a devenit mancarea din comert. In general omul vede punctul negru de pe foaia alba... si asta este o alta realitate trista ...
la 30.03.2014, 17:59
multumesc mult tuturor!
la 04.04.2014, 08:45
Cat de bine arata!
la 24.04.2014, 16:20
O minunatie
la 03.05.2014, 17:42
Vai ce bine arata ai o feliuta si pentru mine ?

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking