Ingrediente
- 750 g de piept de curcan intr-o bucata
- 750 ml apa
- 3 lg sare grunjoasa
- 1 lgt zahar
- 3 foi de dafin
- cateva boabe de piper
- 5 lg ulei de masline
- 3 lg sos de soia
- 1 lgt cimbru maruntit uscat
- 1/2 lgt marar maruntit uscat
- 1 lgt boia de adei iute
- 3 catei de usturoi
- ata pentru legat carnea
Mod de preparare
Pentru inceput se prepara saramura in care va sta carnea timp de 24 de ore. Intr-un bol se pune apa, sarea, zaharul, piperul boabe si foile de dafin. Se amesteca bine pana se dizolva sarea si zaharul apoi se introduce bucata de carne spalata inainte. Saramura trebuie sa treaca pese carne. Se acopera bolul si se da la rece timp de 24 de ore.
Se prepara marinada din uleiul de masline, sosul de soia, condimentele si usturoiul zdrobit. Se omogenizeaza bine amestecul. Se scoate carnea din saramura, se sterge bine cu prosoape de hartie de surplusul de apa si se pune in marinada. Se intoarce pe toate partile bucata de carne, se acopera cu o folie si se lasa 2-3 ore la rece.
Se scoate carnea de la rece, se leaga strans cu ata alimentara si se pune in vasul aparatului Crock Pot. Se pune capacul, se seteaza pe functia High pentru 1,30 - 2 ore. Cand este gata, se lasa la racit si se poate felia doar dupa ce s-a racit complet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de curcan la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|