Pastrama de oaie, afumata

Postat de Ina in Mezel de casa
2 Ian 2011 | 96440 vizualizari

Intrucat suntem mari consumatori de pastrama de oaie, aceasta este unul din preparatele care nu prea-mi lipsesc din congelator. Imi place s-o prepar eu, pentru a evita pastrama prea sarata sau prea uscata din comert.

Inapoi la reteta

Comentarii (40)

la 25.03.2013, 14:36
Cu ocazia asta am vazut si eu reteta, pfoaaaaaaaaa, ce ai putut sa faci acolo!
la 25.03.2013, 15:09
Merisor
la 25.03.2013, 15:57
la 25.03.2013, 16:14
Ce pofta mi-ai facut... Abia astept sa facem pastrama! Desi cred ca mai am prin congelator..
la 05.12.2014, 23:46
este ok daca tin mai mult carnea pentru pastrama de oaie , in frigider stind la marenat mai mult de o saptamina?,pt ca as vrea sa afum numai o data si carnea de porc i cea de oaie.Va multumesc!
la 06.12.2014, 21:59
dannytzu, mai mult de 3-4 zile nu e bine s-o tii in frigider . Mai bine o congelezi si-o dezgheti cand vrei s-o afumi . Sau mai bine afumi acum pastrama si peste o saptamana porcul Sa ai pofta!
la 06.12.2014, 22:08
Sau incearca sa congelezi acum carnea si s-o marinezi cu 1-2 zile inainte de afumare .
la 17.10.2018, 00:33
Salut,
1.dupa marinare cat timp o mai lasam sa se usuce?
2. 12 ore la fum rece sau fum cald?
3. daca o tin mai mult de o saptamana in frigider la marinat ce se intampla? Ma gandeam cu cat mai mult cu atat mai bine..
Multumesc anticipat
la 20.10.2018, 21:41
Salut, Bogdan!
1- depinde, o poti lasa si cateva ore agatata, sau 1-2 zile. Depinde si de cat de cald e afara. Chiar azi am pus la fum pastrama pe care, de data asta, am lasat-o doar 3 ore la scurs . ( e cam cald afara )
2 - e bine cu fum rece, fumul cald o si gateste si nu cred ca vrei asta
3 - din punctul meu de vedere 5-6 zile sunt suficiente. Mai mult de o saptamana ma gandesc sa nu inceapa sa se mazguiasca...nu stiu...n-am incercat.
Spor si pofta!
la 23.10.2018, 14:08
Multumesc mult. O sa incerc 1-2 zile sa o las la uscat...functie de vreme..Poate incerc sa las cateva bucati mai mult de 7 zile sa vedem ..tinem legatura

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking