Pastrama de oaie, afumata

Postat de Ina in Mezel de casa
2 Ian 2011 | 96395 vizualizari
Pastrama de oaie, afumata

Intrucat suntem mari consumatori de pastrama de oaie, aceasta este unul din preparatele care nu prea-mi lipsesc din congelator. Imi place s-o prepar eu, pentru a evita pastrama prea sarata sau prea uscata din comert.

Ingrediente

  •  spatele si  pulpa de oaie, dezosate
  • 2 capatani mari de usturoi
  • cimbru
  • sare/ delikat
  • piper
  • 1-2 pahare cu vin rosu

Mod de preparare

Desfacem carnea de oaie, astfel  incat  sa avem un strat de cca 1 cm. ( Daca e prea groasa nu se va patrunde bine la frigere, iar daca e prea subtire se va arde ) 

Intr-un vas adanc preparam sosul cu care  vom unge  carnea de oaie :  Usturoiul il curatam si-l pisam , apoi adaugam sare, piper, cimbru, delikat, si vin rosu. Amestecam bine si  turnam peste bucatile de carne, avand grija sa acoperim foarte bine fiecare bucata.  Eu prefer sa presar ingredientele pe rand, direct pe bucatile de carne, sa fiu sigura ca acestea isi vor trage aroma din toate ingredientele.

Carnea astfel pregatita, asezata intr-un vas acoperit, o pastram la rece 4-5 zile, apoi o afumam  12 ore la fum de fag. Avem grija sa intoarcem zilnic bucatile de carne, pentru a fi patrunse uniform de sosul cu vin  si usturoi.

Cand este gata afumata ( nu foarte mult, pentru a nu se usca prea tare ) o pastram in congelator.

Se poate prepara atat pe gratar, cat si in tigaie  sau ceaun.  Va asigur ca e delicioasa.

   

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de oaie, afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tochitura de berbecut si carnati de oaie la slow cooker Crock-Pot 6 L Saute

Postat de Bucataras

Tochitura de berbecut si carnati de oaie la slow cooker Crock-Pot 6 L Saute

 Incinge putin ulei in vasul de aluminiu al lui slow cooker Crock-Pot 6 L Saute si prajeste carnatul proaspat; Adauga putina apa deasupra si pune capacul sa faca putin condens; Scoate-l...

Citeste continuarea

Pastrama afumata, preparata in Dry Cooker

Postat de Ina

Pastrama afumata, preparata in Dry Cooker

Am incins tigaia 3 minute, cu capacul pus. Asezam bucatile de pastrama afumata in tigaie, dupa ce le-am stropit cu vin rosu,apoi  acoperim tigaia si lasam sa se patrunda bine pastrama....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2011, 15:31
mai ina mi dar te-ai pregatit nu gluma..bravo esti o gospodina adevarata
la 02.01.2011, 15:32
Ce rapida esti, Rocsi! Pai nu mai aveam deloc, si am cumparat carne inainte de Craciun
la 02.01.2011, 15:33
superrrr
la 02.01.2011, 15:34
Monaaaaa!!!!!!!
la 02.01.2011, 15:36
wow, aci sa fie doru

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking