Ingrediente
- piept de rata-700 g
- 1 l apa
- 2 linguri sare
- 1 lingura zahar
- piper negru boabe
- frunze de dafin
- 50 ml ulei
- piper negru macinat dupa gust
- 1 lingurita boia ardei dulce sau iute
- 4-5 catei usturoi
- salvie
- rozmarin
Mod de preparare
Spalam pieptul de rata si il taiem in doua. Intr-un vas incapator, punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin. Amestecam pana se dizolva sarea si zaharul. Asezam carnea in vas si o dam la rece cca. 24 h. Dupa cele 24 de ore, scoatem carnea, o spalam un pic si o lasam la scurs. Intre timp, amestecam uleiul cu piperul macinat, boia si usturoiul pisat. Asezam bucatile de rata intr-o tava si le ungem pe o parte cu amestecul de ulei si presaram salvie, apoi le intoarcem pe cealalta parte, le ungem si presaram rozmarin. Acoperim tava si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru cca. o ora. Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca acoperita. Yammy...
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de rata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|