Ingrediente
- Piept de pui - 1 kg/2 kg,
- 1 l apa,
- 2 linguri sare
- 1 lingura zahar
- 50 ml Ulei
- Piper negru macinat dupa gust
- 1 lingurita boia ardei dulce sau iute
- 4-5 catei usturoi
- Piper negru (boabe)
- Frunze de dafin
- Busuioc si oregano
Mod de preparare
Spalam pieptul de pui si daca este cu os, il dezosam. Il taiem in doua. Intr-un vas incapator punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin.Amestecam pana se dizolva sarea si zaharul.Asezam carnea in vas si o dam la rece cca 24 h. Dupa cele 24 de ore scoatem carnea,o spalam un pic si o lasam la scurs.Intre timp amestecam uleiul cu piperul macinat,boia si usturoiul pisat. Asezam bucatile de pui intr-o tava si le ungem pe o parte cu amestecul de ulei si presaram oregano apoi le intoarcem pe cealalta parte le ungem si presaram busuioc. Acoperim tava si dam la cuporul preincalzit la 200 grade pentru cca o ora.Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca acoperita. Se poate si afuma. Facem agatatoare din sfoara, punem bucatile de pui la afumat si le tinem cca 12 ore. Am servit cu zacusca de dovlecei. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|