Pastramă înnăbuşită

Postat de portiadelumina in Oaie
11 Noi 2015 | 5671 vizualizari

Sunt convins că-s mulţi oameni care nu mănâncă carne de oaie. Nicio problemă, cu ocazia asta, chiar dacă sună a egoism, avem noi ceilalţi, care mâncăm, posibilitatea de a mânca fără concurenţă. :))) Mulţi dau vina pe mirosul cărnii, alţii, prea milostivi, se gândesc la tăiatul oilor. Acum nu ştiu dacă sunt şi din cei care fac vreo legătură cu lâna, asta aşa, ca o analogie la şoriciul porcului, pe care unii, tot din varii motive, nu-l mănâncă. N-are rost să vă mai spun că încă din vechile timpuri se consumă carne de oaie, la multe popoare, azi, fiind la fel de căutată ca cea de porc la noi. Am preferat pastrama înnăbuşită pentru că nu se strânge ca cea la grătar şi scapi de fumul mereu arţăgos. În concluzie, că trebuie să zic şi asta, mie îmi place.

Inapoi la reteta

Comentarii (44)

la 11.11.2015, 17:38
Citind aceste randuri reusite, m-a lovit foamea si pofta. Padre ne ispitesti .... nici eu nu mananc carne de oaie, dar cu doua vinuri, rosu si alb, ce sa mai zicem, daca ii dam si un paharel de palinca, il mananc si eu ))) Felicitari, reteta reusita, arata foarte bine!!!!!!
la 11.11.2015, 17:41
nici eu nu pap,dar arata bine
la 11.11.2015, 17:42
Vai Padre cat de buna arata! Pot sa scriu mult? ) Cand eram copil si apoi mai tarzior adolescenta, daca cumva simteam miros de pastrama de oaie pe scari nici nu mai urcam, banuiam ca vine de la mine din apartament ) asta pana nu-mi spunea mama ca e drumul liber si nu se mai simte miros .... acum ce sa-ti spun ca al meu sotior o iubeste...si de-o vreme am tot cautat o pastrama buna, sa nu fie nici tare nici atoasa....din pacate n-am reusit sa gasim, tot ce a a pus pe gratar a avut zgarciuri si-ai fost gumata...char a spus la un moment dat ca nu se pricepe poate sa o gratareasca acum am citit tipsurile tale si promit ca i le impartasesc....asa poate o avea norocul sa guste si el o bucatica buna si frageda...oricum arata grozav pastrama ta! si desi nu mananc carne...si nu-i suport mirosul cand am citit fraza asta am salivat )))) sa-mi fie pe la nas de vegetariana ce sunt " Am scos pastrama, care deja era suculentă, fragedă, cu tendinţa de a se lipi de mâini ) şi am aşezat-o lângă o mămăligă sănătoasă şi lângă oarece gogonele murate, suculente şi ele, spre a fi servite de gurile ce aşteptau flâmânde ...." numai un gurmand poate scrie asa ceva ))) si ala cred ca esti tu bunule om!
la 11.11.2015, 17:43
Ce buna o fi fost! N-am mai mancat pastrama de oaie de nu mai stiu cand.
la 11.11.2015, 17:44
Zamfira, când vin la Braşov, fac eu pastramă înnăbuşită, desigur, am să te urmăresc cu paharele alea, că musai e să te ţii de cuvânt, să mănânci cu poftă apoi. )) Mulţumesc frumos!
la 11.11.2015, 17:44
Bianca, păi tu ai dat-o pe ciorbă de varză, cum să mai mănânci pastramă. )))
la 11.11.2015, 17:45
Bya, cine nu papa pastrama, ramane cu vinul )))
la 11.11.2015, 17:47
Padre, sa vedem ce pastrama faci aici, poate nu-i bun vinul de la Brasov ))))
la 11.11.2015, 17:49
Lasă, că vin cu vin de-acasă, că palincă o fi şi pe la voi. Să vezi apoi cum se lipeşte pastrama de palme şi cum alunecă alături de mămăligă pe gât. ))
la 11.11.2015, 17:51
Meri, foarte des nici eu, dar acum vin nişte braşoveni pe la noi prin piaţă şi aduc o pastramă de zile mari, aşa că nu pot rata astfel de fericite ocazii.
la 11.11.2015, 17:55
Ruxy ), dacă ştiam, te lăsam pe tine să-mi scrii reţeta, că uite ce spor ai la scris. Eu sunt gurmand, clar, iar faptul că sunt foarte sănătos se datorează, cred, faptului că mănânc orice fel de mâncare cu mare poftă, cu foarte mare poftă. Să ştii, deseori am făcut şi eu, pe grătar, partrama zgârci, dar înnăbuşită mi-a ieşit de fiecare dată. Să nu se zgârcească la vinul pus la înnăbuşire, altef nu ar avea de unde să rămână suculentă. Ahhh, că iar mi-a venit apă în gură. ))))) Mulţumesc frumos!
la 11.11.2015, 17:56
Venim la masa!
la 11.11.2015, 18:01
Daniela, n-aveţi curaj. )
la 11.11.2015, 18:08
Uite la el ,ce buntate ne aduce în ceas de seară!
la 11.11.2015, 18:16
Buni, doar ştii ce priceput sunt la nimicuri din astea. ))) ))

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking