Pastramă înnăbuşită

Postat de portiadelumina in Oaie
11 Noi 2015 | 5582 vizualizari
Pastramă înnăbuşită

Sunt convins că-s mulţi oameni care nu mănâncă carne de oaie. Nicio problemă, cu ocazia asta, chiar dacă sună a egoism, avem noi ceilalţi, care mâncăm, posibilitatea de a mânca fără concurenţă. :))) Mulţi dau vina pe mirosul cărnii, alţii, prea milostivi, se gândesc la tăiatul oilor. Acum nu ştiu dacă sunt şi din cei care fac vreo legătură cu lâna, asta aşa, ca o analogie la şoriciul porcului, pe care unii, tot din varii motive, nu-l mănâncă. N-are rost să vă mai spun că încă din vechile timpuri se consumă carne de oaie, la multe popoare, azi, fiind la fel de căutată ca cea de porc la noi. Am preferat pastrama înnăbuşită pentru că nu se strânge ca cea la grătar şi scapi de fumul mereu arţăgos. În concluzie, că trebuie să zic şi asta, mie îmi place.

Ingrediente

  • 1kg patramă oaie
  • 0.7 l vin sec
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Am trecut timpul de pregătire 30 de minute, dar trebuie să menţionet că am băgat pastrama într-un vas în care am pus vin roşu sec (0,25 l) pentru a se marina, deşi marinada este un pic mai complexă decât vinul simplu. 

Am scos pastrama din vin după vreo 4 ore, am scurs-o şi am şters-o cu prosoape absorbante şi am pregătit (încins) vasul pentru prăjire. Am optat pentru o cratiţă mai mare de inox, cu capac. 

Am prăjit pastrama pe ambele părţi cât să se rumenească un pic şi pe urmă am pus restul de vin. Am pus capacul şi am lăsat-o să fiarbă până când vinul a scăzut în aşa fel încât s-a făcut asemenea unui sos bun de întins în el cu mămăligă. 

Am scos pastrama, care deja era suculentă, fragedă, cu tendinţa de a se lipi de mâini :))) şi am aşezat-o lângă o mămăligă sănătoasă şi lângă oarece gogonele murate, suculente şi ele, spre a fi servite de gurile ce aşteptau flâmânde o bucată de carne minunată.

Să aveţi pofta pe care am avut-o eu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastramă înnăbuşită" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor

Postat de rocsi_1612

Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor

Pulpa de miel o parlim putin pe flacara aragazului, pe toate partile, apoi o spalam. Ceapa si usturoiul verde, le curatam, le taiem rondele, la fel si morcovul. Usturoiul il curatam si il taiem...

Citeste continuarea

Friptura de miel cu cartofi noi

Postat de mihaelar63

Friptura de miel cu cartofi noi

 Cartofii noi se curata, se taie in felii si se amesteca cu sare, piper, usturoi verde tocat si patrunjel verde tocat . Mielul se curata si se spala cu mare atentie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2015, 17:38
Citind aceste randuri reusite, m-a lovit foamea si pofta. Padre ne ispitesti .... nici eu nu mananc carne de oaie, dar cu doua vinuri, rosu si alb, ce sa mai zicem, daca ii dam si un paharel de palinca, il mananc si eu ))) Felicitari, reteta reusita, arata foarte bine!!!!!!
la 11.11.2015, 17:41
nici eu nu pap,dar arata bine
la 11.11.2015, 17:42
Vai Padre cat de buna arata! Pot sa scriu mult? ) Cand eram copil si apoi mai tarzior adolescenta, daca cumva simteam miros de pastrama de oaie pe scari nici nu mai urcam, banuiam ca vine de la mine din apartament ) asta pana nu-mi spunea mama ca e drumul liber si nu se mai simte miros .... acum ce sa-ti spun ca al meu sotior o iubeste...si de-o vreme am tot cautat o pastrama buna, sa nu fie nici tare nici atoasa....din pacate n-am reusit sa gasim, tot ce a a pus pe gratar a avut zgarciuri si-ai fost gumata...char a spus la un moment dat ca nu se pricepe poate sa o gratareasca acum am citit tipsurile tale si promit ca i le impartasesc....asa poate o avea norocul sa guste si el o bucatica buna si frageda...oricum arata grozav pastrama ta! si desi nu mananc carne...si nu-i suport mirosul cand am citit fraza asta am salivat )))) sa-mi fie pe la nas de vegetariana ce sunt " Am scos pastrama, care deja era suculentă, fragedă, cu tendinţa de a se lipi de mâini ) şi am aşezat-o lângă o mămăligă sănătoasă şi lângă oarece gogonele murate, suculente şi ele, spre a fi servite de gurile ce aşteptau flâmânde ...." numai un gurmand poate scrie asa ceva ))) si ala cred ca esti tu bunule om!
la 11.11.2015, 17:43
Ce buna o fi fost! N-am mai mancat pastrama de oaie de nu mai stiu cand.
la 11.11.2015, 17:44
Zamfira, când vin la Braşov, fac eu pastramă înnăbuşită, desigur, am să te urmăresc cu paharele alea, că musai e să te ţii de cuvânt, să mănânci cu poftă apoi. )) Mulţumesc frumos!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking