Ingrediente
- 1 pulpa de miel ( n-am cantarit-o)
- sare grunjoasa
- vin alb
- usturoi
- cimbru
- ulei
Mod de preparare
Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete. Apoi am curatat usturoi si am intepat pulpa de miel, cu varful unui cutit, pe toata suprafata si am infipt cateii de usturoi. Intr-un castron am pus sare grunjoasa suficient de multa sa pot imbraca pulpa in crusta de sare, am amestecat sarea cu vin alb si apoi am imbracat pulpa-n crusta de sare. Am asezat pulpa in tava de la aragaz si am bagat tava la cuptor , la foc mediu, pentru aproape 2 ore. Apoi am scos tava din cuptor am dar jos crusta de sare si am asezat pulpa din nou in tava am uns-o cu putin ulei, am zdrobit cativa catei de usturoi si i-am pus in tava, am presarat cimbru pe pulpa si am bagat din nou tava la cuptor, la foc mic cca 1 ora si 30 min, sa se rumeneasca frumos.
Cam asta-i treaba cu pulpa-n crusta de sare, nu va speriati ca nu iese sarata, carnea isi trage sare cat ii este necesar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel in crusta de sare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|