Ingrediente
- 2 pastravi eviscerati, bine curatati si zvantati
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita rozmarin tocat
- 1 lingurita cimbru tocat
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 4-5 catei de usturoi
- 50 grame de unt
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- 2 cartofi mari noi
Mod de preparare
Untul se spumeaza si se amesteca omogen cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozmarinul, cimbrul si usturoiul tocat. Va rezulta o pomada fina, cu care se va umple interiorul pestilor.
Pastravii astfel pregatiti se aseaza intr-un vas, se pune peste ei zeama de lamaie si ulei (eu am folosit de masline) si se dau la frigider pentru cel putin o ora.
Dupa ce pestii sau marinat ii asezam intr-un vas de yena alaturi de cartofii taiati felii potrivite si da-m vasul la cuptorul preincins la 190 de grade. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav aromat cu cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|