Ingrediente
- 3 bucati pastrav
- pt marinata:
- 3 catei usturoi
- o ceapa rosie
- 2-3 linguri ulei de masline
- zeama de la o jumatate de limeta
- sare
- 2 crengute rozmarin proaspat
- 4-5 crengute cimbru proaspat
- Pt sosul de usturoi:
- un galbenus de ou
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 2 lingurite zeama de limeta
- 2 catei de usturoi
- sare
- 1/4 lingurita turmeric
- 1/4 lingurita mustar
- pt garnitura:
- fasole galbena pastai(congelata am folosit eu)
- sare
- o lingura ulei de masline
- o lingurita unt
Mod de preparare
Pestele proaspat il curatam de solzi, mate si ii taiem capul si coada. Pt marinata:ceapa rosie o tocam fin, usturoiul zdrobit, frunzulitele de cimbru si rozmarin tocate marunt, adaugam si restul de ingrediente. le amestecam si le lasam 5 minute sa se intrepatrunda. Cu aceasta marinata ungem bine pestele, pe care-l punem intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei de masline si citeva feliute de limeta. Asezam pestele peste limeta si-l lasam la frigider pt 15-20 minute. (daca aveti timp il puteti lasa si citeva ore)
Pt sosul de usturoi:curatati usturoiul si zdrobitil intr-un mojar cu un praf de sare. Din galbenusul de ou si mustar faceti o maioneza cu ajutorul unui mixer, turnind cite putin ulei. La urma adaugati usturoiul zdrobit, turmeric, zeama de limeta si sare dupa gust.
Pt garnitura: fasolea pastai o calim la foc iute impreuna cu o lingura ulei de masline, cind scade apa adaugam sare si o lingurita de unt.
Pestele il dam la cuptorul incins la 200 grade pt 20-30 minute, il servim cu fasole pastai si sos de usturoi.
Pofta buna!!! Lasati sa inoate intr-un pahar de vin alb, la urma...
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|