Pastrav cu sos gorgonzola

Postat de mihaelar63 in Pastrav
19 Noi 2015 | 5583 vizualizari
Pastrav  cu sos gorgonzola

Pestele cel mai bun este proaspat si prajit simplu . Foarte bun langa el este un sos usor picant . Garnitura ramane la alegere !!! Poate fi o cina light preparata rapid alaturi de o salata . Sau poate fi un rasfat alaturat de persoana iubita si o sticla cu vin !!!

Ingrediente

  • 4 buc pastrav[ 300 gr /portie , minim]
  • otet
  • sare
  • faina alba
  • ulei pentru prajit
  • SOS:
  • 2 linguri unt
  • 150 gr gorgonzola picanta
  • 150 gr smantana 20% grasime
  • sare
  • piper cu lamaie [ piper+coaja de lamaie macinate ]
  • nucsoara
  • patrunjel verde
  • lamaie

Mod de preparare

  1. Pastravul eviscerat se spala cu apa apoi cu otepe exterior . Astfel se indeparteaza rapid stratul lunecos ce este secretat de pielea acestuia .Se sterg cu prosop de hartie .
  2. Sarati pastravii . Se dau prin faina alba . Se scutura de excesul de faina si se parajesc in ulei incins pe ambele parti pana incep sa se rumeneasca .
  3. Prepararea sosului . Intr-o craticioara cu pereti dublii se pune la topit untul . Imediat se aduga branza gorgonzola picanta [ rupta bucatele ] si smantana .Piparati , adugati nucsoara si amestecati . Gustati si adugati sare numai daca este nevoie [ branza este de obicei sarata ].
  4. Daca dorit un sos mai gros lasati sa fiarba cateva minute  pana ajunge la consistenta dorita .Aceasta operatiune se face sub supraveghere permanenta . Sosul scade repede .
  5. Sosul se serveste cald asezonat cu patrunjel verde .
  6. Serviti pastravul cu sos cat este cald decorat cu lamaie si alaturat de salata sau garnitura preferata . Noi am avut ca garnitura orez .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu sos gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Plachie de peste

Postat de gabrielacuisine

Plachie de peste

Se spala si se curata legumele. Taiem felii ardeii iar ceapa solzisori si le inabusim in ulei pana se inmoaie cu un praf de sare. Cand s-au inmuiat, adaugam rosiile tocate si foaia de dafin si...

Citeste continuarea

Malasolca a la Bia

Postat de gurita_ta2005

Malasolca a la Bia

Pestele se condimenteaza pe ambele parti si se pune intr-o tava de ceramica. Punem usturoiul lasat intreg, cartofii peste care presaram sare si rosiile cherry. Se stropesc cu ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2015, 15:55
bun bun
la 19.11.2015, 15:55
O bunatate!
la 19.11.2015, 15:59
Iubitorii de peste cred ca saliveaza deja la aceasta minunatie. Felicitari!
la 19.11.2015, 16:00
ce bun o fi cu sosul ala!
la 19.11.2015, 16:05
mmmm ce bun o fi! Arata grozav!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking