Salata cu pastrav afumat

Postat de Constelatialeu in Pastrav
19 Sep 2015 | 7524 vizualizari
Salata cu pastrav afumat

Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o salatica.Achizitionasem un pastrav afumat cand am fost la Festivalul Cascavelei si acum a picat la fix sa-i fac ceva......

Ingrediente

  • 1 pastrav afumat cca 315 g
  • 4 cartofi cca 1 kg
  • 2 morcovi mai mari
  • 250 g maioneza facuta-n casa
  • 150 g masline naturale in ulei
  • 1 gogosar mai mare
  • albusul fiert de la oul pentru maioneza
  • sare
  • piper
  • otet

Mod de preparare

Mai intai curatam cartofii si morcovul,apoi cartofii ii taiem cubulete potrivite iar morcovul rondele.Ii punem la fiert in apa cu sare,dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.Cat se racesc cartofii si morcovii,pregatim maioneza ( nu mai dau detalii,fiecare isi pregateste maioneza cum stie mai bine ),iar daca n-ai timp si nu te pricepi o cumperi.Gogosarul il spalam,indepartam semintele si-l taiem cubulete,apoi adaugam 2-3 linguri de otet peste el si il lasam sa traga otetul,cca 10-15 min.Apoi ne apucam sa maruntim pastravul si sa indepartam oasele.Dupa ce am pregatit toate ingredientele si s-au racit cartofii si morcovii,le asezam pe toate intr-un castron,adica cartofi,morcovi,gogosar ,albus tocat si masline,amestecam cu maioneza,potrivim de sare,piper si eventual daca mai trebuie otet,pentru cine doreste mai acrisor.La finam incorporam pastravul afumat.Si cam asta-i toata povestea unui pastrav de valea Doftanei,transformat intr-o salata....Sa aveti pofta si chef sa pregatiti salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu pastrav afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salată de paste cu păstrăv afumat şi sos de roşii

Postat de ela2015

Salată de paste cu păstrăv afumat şi sos de roşii

Fierbem pastele în apă clocotită cu un praf de sare (conform timpului de pe ambalaj). Le scurgem şi le clătim prin 3-4 jeturi de apă rece. Într-un vas încăpător punem...

Citeste continuarea

Salata Primavera cu pastrav afumat

Postat de panacris

Salata Primavera cu pastrav afumat

Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțina sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Eu de data asta, i-am fiert în minunatul vas Zepter ;) l-am scos la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2015, 11:36
O bunatate de salata!!!!
la 19.09.2015, 11:37
Ce bunatate , deliciu pastravul afumat Eram sigura ca de la cascavele se trage )
la 19.09.2015, 11:38
Imi place cu peste afumat! si in combinatia asta e foarte buna salata mie sa-mi pui si lamaie
la 19.09.2015, 11:38
Yamyyy cred ca este super delicioasa salatica ta! Felicitari!
la 19.09.2015, 11:38
Ai omorat pastravul,n-ai putut papa doar salata))

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking