Salata Primavera cu pastrav afumat

Postat de panacris in Salate
8 Mar 2020 | 373 vizualizari
Salata Primavera cu pastrav afumat

A venit primăvara cu trufandalele ei: ceapă verde, leurdă, ridichii, spanac, usturoi, pătrunjel și m-am gândit să le combin cu suratele de toamnă: cartofi, castraveți murați și gogoșari în oțet. Ca să  echilibrez gustul am adăugat și un file de păstrăv afumat! Vă asigur că va deveni salata preferată de primăvară, mă rog pentru iubitorii de pește! ;) Zmeiișorii nu am reușit să-i impresionez! :D ;) Cred că dacă punea câteva bucățele de ceafă, era perfect pentru ei :D :))) Dar, na, uite o nouă idee de salată Primavera carnivoră ;)   Gata cu vorba și spor la treabă! ;)

Ingrediente

  • Cartofi roșii 6 bucăți,
  • Castraveți murați 4 bucăți,
  • Gogoșari în oțet cca. 100 g,
  • Ceapă verde 6 fire,
  • Leurdă 1 legătură,
  • Pătrunjel verde 1 legătură,
  • Spanac baby cca. 100 g,
  • Ridichi roșii 1 legătură,
  • Măsline verzi fără sâmburi cca. 100 g,
  • Sare Himalaya 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • File de păstrăv afumat 100 g,
  • Ulei de măsline cca. 4 linguri,
  • Oțet din orez 2 linguri.

Mod de preparare

Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțina sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit.

Eu de data asta, i-am fiert în minunatul vas Zepter ;) l-am scos la înaintare zilele astea!

Se pun cartofii, spălați și necurățați, în vasul rece, cu o lingură de apă. Se pune vasul la gătit, la foc mediu, până ce termocontrul de pe capac, ajunge la finalul zonei verzi, apoi se oprește focul, se lasă în continuare vasul acoperit, la gătit, fără sursă de încălzire, cca. 20 de minute până ce indicatorul termocontrolului, revine în zona bej.

Vasul ZEPTER, prin construcția lui unică și patentată, oferă beneficii multiple dacă este folosit așa cum trebuie. Fapul că se oprește focul când acul indicator de pe termocontrol, ajunge în zona verde, atunci baza vasului funcționează că o plită, deci economie de 60% energie.

Între timp se curăță verdețurile și se toacă mărunt. Castraveții și gogoșari în oțet se toacă cubulețe.

După ce s-au fiert cartofii și răcit, se curăță, se taie în bucățele potrivite, se pun într-o salatieră, se adaugă verdețurile tocate mărunt, măslinele, păstrăvul file, de asemenea tăiat mărunt.

Oțetul de orez se amestecă cu puțină sare și piper, uleiul de măsline, apoi se pune peste salată, se amestecă ușor până ce se combină gusturile.

Salata se poate servi după ce a stat la rece cca 10 minute.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Primavera cu pastrav afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Salata de boeuf fara carne

Postat de simona72

Salata de boeuf fara carne

Cartofii se spala si se pun cu coaja la fiert. Morcovii se spala si se curata, se pun in apa cu sare la fiert. Dupa ce au fiert legumele,le lasam sa se raceasca, cartofii ii curatam de coaja si le...

Citeste continuarea

Salata de icre cu ceapa

Postat de AdrianUdrea

Salata de icre cu ceapa

Mai intai inmuiem painea in lapte, apoi o scurgem bine presand-o in maini si o amestecam cu icrele. Incepem sa picuram ulei si mixam amstecul de icre cu miez de paine pana capata consistenta...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.03.2020, 18:08
la 08.03.2020, 19:00
Cu păstrăv afumat, trebuie să fie absolut delicios...!
la 08.03.2020, 19:04
Buna!
la 08.03.2020, 19:12
Imi place pastravul afumat
la 08.03.2020, 19:31
ce bun este pastravul afumat

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking