Ingrediente
- 3 bucati de pastrav
- 100 g de unt
- 100 g de vin alb
- 2 lamaie
- 7-8 catei de usturoi
- rozmarin pisat
- sare
- piper
Mamaliga:
- 3 cani apa
- 1 cana malai
- sare dupa gust
- 25 g unt
Sosul de usturoi:
Mod de preparare
Pastravul se eviscereaza si se spala foarte bine. Se presara cu sare, piper si se lasa asa 20 de minute.
Fiecare bucata de pastrav se cresteaza si se impaneaza cu jumatati de felii de lamaie, cubulete de unt, usturoi taiat, rozmarin pisat si se asaza pe folie de aluminiu stropindu-se cu putin vin alb.
Se infasoara in folie. Se asaza in tava si se da la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade. Ca sa fie mai crocant dupa cele 20 de minute desfacem folia de aluminiu de pe el si-l mai lasam 10-15 minute. Se serveste cu mamaliga si sos de usturoi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|