Pastrav la cuptor

Postat de reisnaor_2006 in Pastrav
5 Iun 2015 | 27448 vizualizari
Pastrav la cuptor

O reteta usor de preparat si de digerat, dar extrem de gustoasa.

Ingrediente

  • 3 bucati de pastrav
  • 100 g de unt
  • 100 g de vin alb
  • 2 lamaie
  • 7-8 catei de usturoi
  • rozmarin pisat
  • sare
  • piper

Mamaliga:

  • 3 cani apa
  • 1 cana malai
  • sare dupa gust
  • 25 g unt

Sosul de usturoi:

  • usturoi
  • 200 g iaurt
  • sare

Mod de preparare

Pastravul se eviscereaza si se spala foarte bine. Se presara cu sare, piper si se lasa asa 20 de minute.

Fiecare bucata de pastrav se cresteaza si se impaneaza cu jumatati de felii de lamaie, cubulete de unt, usturoi taiat, rozmarin pisat si se asaza pe folie de aluminiu stropindu-se cu putin vin alb.

Se infasoara in folie. Se asaza in tava si se da la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade. Ca sa fie mai crocant dupa cele 20 de minute desfacem folia de aluminiu de pe el si-l mai lasam 10-15 minute. Se serveste cu mamaliga si sos de usturoi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Postat de mihaelar63

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Pastravii curatati de solzi si intestine se incresteaza pe ambele parti la distanta de 2 cm  Se condimenteaza cu sare si piper . Se freaca bine cu zeama de la o lamaie ....

Citeste continuarea

Pastrav cu ceapa si lamaie la cuptor

Postat de Constelatialeu

Pastrav cu ceapa si lamaie la cuptor

Se cumpara pastravul direct de la pastravarie, mai proaspat de atat nu se poate, se curata, se spala, apoi se presara sare, piper si  ulei de masline, se lasa la odihna 20 min. Se asaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2015, 07:52
la 05.06.2015, 07:57
bun bun
la 05.06.2015, 08:13
Cel mai bun peste!
la 05.06.2015, 08:19
bun
la 05.06.2015, 08:28
Foarte bun!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking