Ingrediente
- pastrav proaspat
- vin alb demidulce
- ierburi de provence
- rosii cherry
- usturoi
- dafin
- ulei masline
- sare de mare
- piper proaspat macinat
- otet balsamic de calitate
Mod de preparare
Pentru prepararea lui am ales metoda la cuptor, rapida si care pastreaza intreaga savoare a pestelui. Pestele a fost curatat bine, spalat si sters. L-am asezonat pe toate partile si la interior cu sare, piper proaspat macinat, ierburi de provence.
Se pune intr-un vas mare termorezistent si se adauga peste el 100 ml de vin alb demidulce, 2 linguri de ulei de masline, putin dafin, un catel de usturoi faiat fin, cateva rosii cherry. Se acopera cu o folie si se lasa la rece pret de cateva ore, intorcandu-se din cand in cand pentru ca sa se patrunda de arome.
Cuptorul se incinge la 180 de grade. Inainte sa punem pestele la cuptor turnam peste el 3-4 linguri de otet balsamic negru, acesta il va carameliza si ii va da exact aciditatea de care are nevoie, este o minunatie de combinatie, am testat pentru prima data aceasta idee a mea si am fost incantata de rezultat.
Se lasa la cuptor in functie de marime, eu l-am lasat 20 minute cu folie de aluminiu peste el si inca 15 minute fara folie, stropindu-l cu suc din tava din cand in cand sa se faca o crusta aurie.
Se serveste cu orice garnitura doriti, legume in aburi, orez basmati, cartofi in aburi. Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|