Ingrediente
- Pentru doua portii avem nevoie de
- 2 pastravi de 300 grame,
- un dovlecel mic ( zuchinni am pus eu ) ,
- o ceapa mica,
- o jumatate de ardei capia rosu,
- un morcov mare,
- sare ,
- piper,
- o lingura ulei de masline ( nu trebuie mai mult daca faceti la cuptor ) ,
- 2 foi de dafin,
- un fir verde de tarhon
- putina sare mare ( flori de sare )
Mod de preparare
Preparare : se taie legumele rondele si se condimenteaza si se adauga uleiul . Le asezam intr-un vas termorezistent.
Asezam apoi pastravii peste legume. In prealabil i-am crestat ( iau o forma frumoasa apoi la cuptor ) si i-am facut cu sare si piper, peste ei am presarat cateva fire de flori de sare si tarhon verde. Nu stiu daca ati testat vreodata pastrav cu tarhon verde, este o minunatie de aroma….va sfatuiesc sa testati o data.
I-am lasat 30 de minute la cuptor, teoretic un peste mai mic se face in 10-15 minute dar acestia atat au cerut sa fie facuti si rumeniti. Peste legume nu am pus apa sau ceva, daca nu este foarte mare temperatura in cuptor si mergeti pe 190-210 grade pornind de la temperatura mare si scazand treptat se fac foarte bine si asa.
Am servit pestele cu o garnitura de orez, incadrat de legume. A fost absolut delicios, fraged si cu foarte putina grasime care zic eu a scos mai bine in evidenta gustul pestelui si al legumelor. Eu eram in graba mare si mi s-a cam prabusit putin orezul oricum a aratat bine si gustul a fost pe masura .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|