Pastrav la cuptor pe pat de legume

Postat de Sylvia in Pastrav
18 Aug 2010 | 32445 vizualizari
Pastrav la cuptor pe pat de legume

Am facut aceasta mancare pe post de cina dar merge foarte bine si pentru un pranz , este foarte lejera si aromata.

Ingrediente

  • Pentru doua portii avem nevoie de
  • 2 pastravi de 300 grame,
  • un dovlecel mic ( zuchinni   am pus eu ) ,
  • o ceapa mica,
  • o jumatate de ardei capia rosu,
  • un morcov mare,
  • sare ,
  • piper,
  • o lingura ulei de masline ( nu trebuie mai mult daca faceti la cuptor ) ,
  • 2 foi de dafin, 
  • un fir verde de tarhon
  • putina sare mare ( flori de sare )

Mod de preparare

 Preparare : se taie legumele rondele si se condimenteaza si se adauga uleiul . Le asezam intr-un vas termorezistent.

 Asezam apoi pastravii peste legume. In prealabil i-am crestat ( iau o forma frumoasa apoi la cuptor ) si i-am facut cu sare si piper, peste ei am presarat cateva fire de flori de sare si tarhon verde. Nu stiu daca ati testat vreodata pastrav cu tarhon verde, este o minunatie de aroma….va sfatuiesc sa testati o data.

 I-am lasat 30 de minute la cuptor, teoretic un peste mai mic se face in 10-15 minute dar acestia atat au cerut   sa fie facuti si rumeniti. Peste legume nu am pus apa sau ceva, daca nu este foarte mare temperatura in cuptor si mergeti pe 190-210 grade pornind de la temperatura mare si scazand treptat se fac foarte  bine si asa.

 Am servit pestele cu o garnitura de orez, incadrat de legume. A fost absolut delicios, fraged si cu foarte putina grasime care zic eu a scos mai bine in evidenta gustul pestelui si al legumelor. Eu eram in graba mare si  mi s-a cam prabusit putin orezul    oricum a aratat bine si gustul a fost pe masura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastrav pe pat de legume la cuptor

Postat de florenta72

Pastrav pe pat de legume la cuptor

Am taiat legumele fasii si rondele, ceapa verde taiata marunt, pestele curatat si spalat. Am pus putin ulei in tava, si am  format un pat din legume in trei straturi peste care am aseazat...

Citeste continuarea

Pastrav pe pat de legume la cuptor, cu vin

Postat de COSTEO

Pastrav pe pat de legume la cuptor, cu vin

Pastravii se cresteaza pe ambele parti, dar nu tare sa se ajunga la os. Se sareaza bine peste tot si se lasa sa se odihneasca. Tava se unge cu ulei, se pune ceapa taiata rondele sau ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2010, 15:46
Daca va place pestele, va invit la masa
la 18.08.2010, 15:48
primaaaaaaaaaaaa! 5 furculite pt pestele tau! nu am mancat niciodata pastrav si tare tanjesc sa gust din al tau!
la 18.08.2010, 15:59
5 furcu ... uff !!! ce bine ca am ajuns repede sa primesc si eu ceva
la 18.08.2010, 16:22
Si eu ma gandeam la un peste la cuptor.......ca demult n-am mai facut!
la 18.08.2010, 19:37
super arata! Cat de frumos le prezintit tu!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking