Pastrav la cuptor, pe pat de portocala, lamaie si limeta

Postat de vasimur in Pastrav
1 Apr 2018 | 4584 vizualizari
Pastrav la cuptor, pe pat de portocala, lamaie si limeta

Reteta video “Pește la cuptor în hârtie de copt” a lui AlexTeacher m-a inspirat și m-am gândit s-o fac mai în stil propriu. Peştele este unul dintre cele mai benefice alimente, iar păstrăvul are carnea foarte fragedă și gustoasă. Este uşor și simplu de preparat. Îţi ia numai câteva minute să pregăteşti o masă delicioasă şi rafinată, chiar și pentru o cină împreună cu prietenii. O rețetă asemănătoare, de pește (de obicei merlucius sau macrou găseam atunci) în hârtie pergament, făceam când erau băieții mei, mici și-i spuneam „Pește în pijama”, lucru ce-i amuza copios. Foloseam ingredientele pe care le aveam la îndemână, dar era oricum foarte gustos!

Ingrediente

  • 2 păstrăvi filetați
  • 1-2 roșii
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei roșu
  • 1 ceapă roșie mică
  • cimbru, rozmarin sau busuioc pentru aromat untul
  • 40-50 g de unt la temperatura camerei
  • ulei de măsline
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 lămâie
  • 1 portocală
  • 1 limetă
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 legătură de pătrunjel verde pentru ornat (opțional)
  • mixt de plante aromatice (din producție proprie) pentru aromat peștele

Mod de preparare

Curățăm peștele de solzi și înlăturăm intestinele și capul. Îl spălăm bine și-l tamponăm cu un șervet de bucătărie sau cu prosoape de hârtie. Îl filetăm, îndepărtând coloana vertebrală. Fileurile astfel obținute le asezonăm cu mixt de ierburi aromate, sare și piper, după gust. Le stropim apoi cu puțin ulei de măsline. Eu am folosit ulei de măsline extra virgin, cu oregano.

Tăiem portocala, lămâia și limeta rondele subțiri și punem din fiecare pe o bucată de hârtie de copt (câte o bucată de hârtie de copt pentru fiecare fileu de pește).

Tăiem roșia, ardeiul și ceapa tot rondele subțiri.

Zdrobim cimbrul, rozmarinul sau busuiocul (îl tocăm mărunt dacă-l avem în stare proaspătă) și usturoiul (sau îl dăm prin răzătoarea mică).

Amestecăm untul (la temperatura camerei) cu rozmarinul (cimbrul sau busuiocul) și cu usturoiul, obținând o pastă.

Crestăm fileurile de păstrăv în câteva locuri (pe o adâncime de cca 0,5 cm), pe partea cu piele și întindem untul aromat cu o spatulă. Avem grijă să pătrundă și în crestăturile făcute mai înainte.

Punem fileurile pe paturile de portocală, lămâie și limetă, pregătite mai înainte. Deasupra punem feliile de roșie, ardei și ceapă. Împăturim hârtia de copt și facem niște pachețele pe care le punem pe o tavă.

Punem tava în cuptorul încins în prealabil și lăsăm până ce auzim că începe să sfârâie dar nu mai mult de 10-15 minute.

Scoatem tava din cuptor și punem peștele pe farfurii. Ornăm cu pătrunjel tăiat mărunt, sau cum ne place și servim imediat, cât încă este fierbinte. Cine dorește, poate să mai stoarcă lămâie pe deasupra.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor, pe pat de portocala, lamaie si limeta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salata cu pastrav afumat

Postat de Constelatialeu

Salata cu pastrav afumat

Mai intai curatam cartofii si morcovul,apoi cartofii ii taiem cubulete potrivite iar morcovul rondele.Ii punem la fiert in apa cu sare,dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se...

Citeste continuarea

Saramura de pastrav - cu busuioc si legume coapte

Postat de mihaelar63

Saramura de pastrav - cu busuioc si legume coapte

 Pastravul frumos curatat si spalat se tamponeaza de excesul de lichid. Sarati. Prajiti pastravul in tigaia teflonata pe ambele parti pana devine usor auriu. Coaceti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2018, 21:54
la 01.04.2018, 22:02
la 02.04.2018, 02:48
Foarte bun!
la 02.04.2018, 05:02
Felicitari , imi place mult reteta
la 02.04.2018, 05:46
Ooooo, ce bunătate!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking