Ingrediente
- 2 păstrăvi filetați
- 1-2 roșii
- 1 ardei galben
- 1 ardei roșu
- 1 ceapă roșie mică
- cimbru, rozmarin sau busuioc pentru aromat untul
- 40-50 g de unt la temperatura camerei
- ulei de măsline
- 5-6 căței de usturoi
- 1 lămâie
- 1 portocală
- 1 limetă
- sare
- piper măcinat
- 1 legătură de pătrunjel verde pentru ornat (opțional)
- mixt de plante aromatice (din producție proprie) pentru aromat peștele
Mod de preparare
Curățăm peștele de solzi și înlăturăm intestinele și capul. Îl spălăm bine și-l tamponăm cu un șervet de bucătărie sau cu prosoape de hârtie. Îl filetăm, îndepărtând coloana vertebrală. Fileurile astfel obținute le asezonăm cu mixt de ierburi aromate, sare și piper, după gust. Le stropim apoi cu puțin ulei de măsline. Eu am folosit ulei de măsline extra virgin, cu oregano.
Tăiem portocala, lămâia și limeta rondele subțiri și punem din fiecare pe o bucată de hârtie de copt (câte o bucată de hârtie de copt pentru fiecare fileu de pește).
Tăiem roșia, ardeiul și ceapa tot rondele subțiri.
Zdrobim cimbrul, rozmarinul sau busuiocul (îl tocăm mărunt dacă-l avem în stare proaspătă) și usturoiul (sau îl dăm prin răzătoarea mică).
Amestecăm untul (la temperatura camerei) cu rozmarinul (cimbrul sau busuiocul) și cu usturoiul, obținând o pastă.
Crestăm fileurile de păstrăv în câteva locuri (pe o adâncime de cca 0,5 cm), pe partea cu piele și întindem untul aromat cu o spatulă. Avem grijă să pătrundă și în crestăturile făcute mai înainte.
Punem fileurile pe paturile de portocală, lămâie și limetă, pregătite mai înainte. Deasupra punem feliile de roșie, ardei și ceapă. Împăturim hârtia de copt și facem niște pachețele pe care le punem pe o tavă.
Punem tava în cuptorul încins în prealabil și lăsăm până ce auzim că începe să sfârâie dar nu mai mult de 10-15 minute.
Scoatem tava din cuptor și punem peștele pe farfurii. Ornăm cu pătrunjel tăiat mărunt, sau cum ne place și servim imediat, cât încă este fierbinte. Cine dorește, poate să mai stoarcă lămâie pe deasupra.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor, pe pat de portocala, lamaie si limeta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|