Pastrav la cuptor, pe pat de portocala, lamaie si limeta

Postat de vasimur in Pastrav
1 Apr 2018 | 4551 vizualizari
Pastrav la cuptor, pe pat de portocala, lamaie si limeta

Reteta video “Pește la cuptor în hârtie de copt” a lui AlexTeacher m-a inspirat și m-am gândit s-o fac mai în stil propriu. Peştele este unul dintre cele mai benefice alimente, iar păstrăvul are carnea foarte fragedă și gustoasă. Este uşor și simplu de preparat. Îţi ia numai câteva minute să pregăteşti o masă delicioasă şi rafinată, chiar și pentru o cină împreună cu prietenii. O rețetă asemănătoare, de pește (de obicei merlucius sau macrou găseam atunci) în hârtie pergament, făceam când erau băieții mei, mici și-i spuneam „Pește în pijama”, lucru ce-i amuza copios. Foloseam ingredientele pe care le aveam la îndemână, dar era oricum foarte gustos!

Ingrediente

  • 2 păstrăvi filetați
  • 1-2 roșii
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei roșu
  • 1 ceapă roșie mică
  • cimbru, rozmarin sau busuioc pentru aromat untul
  • 40-50 g de unt la temperatura camerei
  • ulei de măsline
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 lămâie
  • 1 portocală
  • 1 limetă
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 legătură de pătrunjel verde pentru ornat (opțional)
  • mixt de plante aromatice (din producție proprie) pentru aromat peștele

Mod de preparare

Curățăm peștele de solzi și înlăturăm intestinele și capul. Îl spălăm bine și-l tamponăm cu un șervet de bucătărie sau cu prosoape de hârtie. Îl filetăm, îndepărtând coloana vertebrală. Fileurile astfel obținute le asezonăm cu mixt de ierburi aromate, sare și piper, după gust. Le stropim apoi cu puțin ulei de măsline. Eu am folosit ulei de măsline extra virgin, cu oregano.

Tăiem portocala, lămâia și limeta rondele subțiri și punem din fiecare pe o bucată de hârtie de copt (câte o bucată de hârtie de copt pentru fiecare fileu de pește).

Tăiem roșia, ardeiul și ceapa tot rondele subțiri.

Zdrobim cimbrul, rozmarinul sau busuiocul (îl tocăm mărunt dacă-l avem în stare proaspătă) și usturoiul (sau îl dăm prin răzătoarea mică).

Amestecăm untul (la temperatura camerei) cu rozmarinul (cimbrul sau busuiocul) și cu usturoiul, obținând o pastă.

Crestăm fileurile de păstrăv în câteva locuri (pe o adâncime de cca 0,5 cm), pe partea cu piele și întindem untul aromat cu o spatulă. Avem grijă să pătrundă și în crestăturile făcute mai înainte.

Punem fileurile pe paturile de portocală, lămâie și limetă, pregătite mai înainte. Deasupra punem feliile de roșie, ardei și ceapă. Împăturim hârtia de copt și facem niște pachețele pe care le punem pe o tavă.

Punem tava în cuptorul încins în prealabil și lăsăm până ce auzim că începe să sfârâie dar nu mai mult de 10-15 minute.

Scoatem tava din cuptor și punem peștele pe farfurii. Ornăm cu pătrunjel tăiat mărunt, sau cum ne place și servim imediat, cât încă este fierbinte. Cine dorește, poate să mai stoarcă lămâie pe deasupra.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor, pe pat de portocala, lamaie si limeta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastrav somonat la cuptor

Postat de AlexTeacher

Pastrav somonat la cuptor

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare...

Citeste continuarea

Pastrav cu Bacon (Reteta Video numarul 100)

Postat de Ina75

Pastrav cu Bacon (Reteta Video numarul 100)

Incalzim cuptorul. Aranjam 6 felii de bacon una langa alta, usor suprapuse. Punem deasupra baconului un pastrav. Condimentam pestele cu sare si piper macinat in interior si pe exterior....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2018, 21:54
la 01.04.2018, 22:02
la 02.04.2018, 02:48
Foarte bun!
la 02.04.2018, 05:02
Felicitari , imi place mult reteta
la 02.04.2018, 05:46
Ooooo, ce bunătate!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking