Pastrav la cuptor umplut cu ierburi aromate

Postat de merisor67 in Pastrav
25 Mar 2019 | 2637 vizualizari
Pastrav la cuptor umplut cu ierburi aromate

Foarte gustos a ieșit acest păstrăv la cuptor umplut cu ierburi aromate! Pentru că m-a rugat cineva să-i prepar 2 păstrăvi la cuptor, m-am gândit să-i umplu cu ierburi aromate și multă lămâie, pentru un plus de gust. Și bine am făcut, că tare mult mi-a mulțumit degustătorul.

Ingrediente

  • 2 păstrăvi
  • sare
  • piper
  • chilli
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • 1 căpățână usturoi
  • oregano uscat
  • tarhon uscat
  • 1 lingură ulei
  • 1 crenguță de roșii cherry

Mod de preparare

Păstrăvul, curățat și eviscerat, se unge cu ulei și pe exterior și pe interior, se presară cu sare, piper, puțin chilli, se crestează pe partea care va sta deasupra în timpul tratamentului termic, iar în crestături se va adăuga câte un cățel de usturoi strivit. În interiorul păstrăvului se adaugă ierburile aromate și câteva felii mici de lămâie. Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar pe lângă el se așază crenguța de roșii cherry, frunze de busuic, rozmarin și câțiva căței de usturoi. Păstrăvul se dă la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau în funcție de cuptorul fiecăruia, până este bine pătruns. Se servește cu roșiile cherry coapte, care se pot transforma într-un sos împreună cu usturoiul copt și frunze de busuioc. Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor umplut cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Taitei chinezesti cu peste

Postat de simona72

Taitei chinezesti cu peste

Eu am avut pastrav somonat proaspat, asta am gasit asta am cumparat, puteti folosi orice fel de peste va place. Deci, pestele curatat, spalat, condimentat cu sare si piper. Am facut o marinata...

Citeste continuarea

Malasolca a la Bia

Postat de gurita_ta2005

Malasolca a la Bia

Pestele se condimenteaza pe ambele parti si se pune intr-o tava de ceramica. Punem usturoiul lasat intreg, cartofii peste care presaram sare si rosiile cherry. Se stropesc cu ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2019, 09:24
Ce bine arata!
la 25.03.2019, 09:29
Cât de bine arată...!
la 25.03.2019, 09:31
la 25.03.2019, 09:48
Arata grozav . Merisor, vin la degustat !!!
la 25.03.2019, 10:12
Mulțumesc, drăguțelor! Mohaela, te-aș primi la masă, dar nu mai am de mult ))

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking