Pastrav prajit in unt

Postat de Constelatialeu in Pastrav
25 Mar 2019 | 6083 vizualizari
Pastrav prajit in unt

Am fost la pescuit...in piata....la Pastravaria din Valea Doftanei, mi-am ales pestisorii  si-am plecat spre casa sa-i pregatesc cum se cuvine....

Ingrediente

  • 2 pastravi cca 1 kg
  • 1 legatura de usturoi verde
  • cca 150 g unt
  • malai pentru tavalit pastravii
  • sos de soia
  • sare grunjoasa
  • 2 lamai mai micute

Mod de preparare

Fuguta-n piata la pescuit din  acvariul Pastravariei din Valea Doftanei, ales pastravii, n-am vrut sa-i kilareasca fata de la magazin, i-am kilarit eu acasa ( stiu sunt cam sadica ) si m-am pus pe treaba, in etape......

Am curatat pastravii, i-am spalat si apoi i-am asezat intr-o tava si am turnat la interior si deasupra sos de soia si am dat tava la frigider cateva ore . Am scos pastravii i-am crestat din loc in loc pe amble parti si i-am tavalit prin malai amestecat cu sare. Am pus tigaia la incins am adaugat untul si apoi am pus pastravii la prajit, cand s-au rumenit pe o parte i-am intors pe partea cealalta. Cat timp se prajesc pastravii taiem rondele usturoiul verde si-l calim in putin unt, stoarcem zeama de la o lamie peste usturoi si lasam cca 5 min la foc mic. Scoatem  pastravii din tigaie ii asezam pe un platou presaram deasupra usturoiul si cateva feliute de lamaie si mancam cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav prajit in unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pastrav cu sos gorgonzola

Postat de mihaelar63

Pastrav  cu sos gorgonzola

Pastravul eviscerat se spala cu apa apoi cu otepe exterior . Astfel se indeparteaza rapid stratul lunecos ce este secretat de pielea acestuia .Se sterg cu prosop de hartie . Sarati pastravii...

Citeste continuarea

Fileu de pastrav somonat cu garnitura de sfecla, mazare si chipsuri de pastarnac

Postat de nico15

Fileu de pastrav somonat cu garnitura de sfecla, mazare si chipsuri de pastarnac

Pestele se fileteaza se spala si se va sterge cu prosoape absorbante, va trebui sa crestam pe spatele pestelui si sa punem un amestec de sare si condimente. Dupa aceea il vom praji in ulei si unt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2019, 19:56
bun bun
la 25.03.2019, 19:59
foarte bun
la 25.03.2019, 20:14
la 25.03.2019, 20:21
Prea bun , prea ca la Cleme
la 25.03.2019, 20:35

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking