Păstrăv simplu la cuptor (en papillote)

Postat de ela2015 in Pastrav
18 Sep 2015 | 6270 vizualizari
Păstrăv simplu la cuptor (en papillote)

O reţetă perfectă pentru cina de acasă! Se face repede, peştele iese delicat, gustos, sănătos, iar mirosul rămăne în hârtia de copt!

Ingrediente

  • 2 păstrăvi;
  • 2 linguriţe cu ulei de măsline;
  • 1 linguriţă cu sare;
  • piper (opţional);
  • felii de lămâie (lime);
  • hârtie de copt.

Mod de preparare

Curăţăm peştii de intestine (dacă doriţi, în această fază le puteţi îndepărta capurile), îi spălăm foarte bine cu apă rece şi îi lăsăm la scurs pe şervete de bucătărie pentru a îndepărta apa în exces.

Pregătim hărtiile de copt ce urmează a fi folosite pentru învelirea peştelui (atenţie la dimensiuni, hârtia trebuie să fie destul de mare pentru a putea împacheta peştii, plus că mai trebuie câţiva cm pentru margini).

După ce apa în exces a fost eliminată, ungem peştii cu ulei (într-un strat extrem de fin) şi îi presurăm cu sare (interior şi exterior) şi piper (opţional). Această operaţiune o putem face pe hărtia de copt ce urmează a fi folosită.

Împachetăm peştii, împăturim marginile şi îl punem în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. La jumătatea timpului îl întoarcem.

Servim cât este cald cu mămăliguţă, mujdei, legume coapte, lămâie etc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv simplu la cuptor (en papillote)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pastrav in crusta de malai

Postat de mirela0911

Pastrav in crusta de malai

Se curata pestii de solzi, se eviscereaza (asta daca nu sunt deja) si se taie capul.  Se spala bine apoi se lasa sa se scurga de apa. Eventual se sterg cu prosoape de hartie absorbante pentru...

Citeste continuarea

Malasolca a la Bia

Postat de gurita_ta2005

Malasolca a la Bia

Pestele se condimenteaza pe ambele parti si se pune intr-o tava de ceramica. Punem usturoiul lasat intreg, cartofii peste care presaram sare si rosiile cherry. Se stropesc cu ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2015, 14:48
Super!
la 18.09.2015, 14:49
ador tehnica aceasta de preparare a pestelui . Buna idee
la 18.09.2015, 14:51
Si tu ai fost la pescuit?
la 18.09.2015, 14:54
buuunnnn
la 18.09.2015, 14:55
Ela , si tu tot cu leut ai dat la momeala ? ))

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking