Pastrav somonat cu legume la cuptor

Postat de Oana in Somon
20 Mai 2012 | 10815 vizualizari
Pastrav somonat cu legume la cuptor

Ingrediente

  • un pastrav de 1,5 kg
  • 2 rosii carnoase
  • o lamaie
  • 2 fire groase de usturoi verde
  • 2 linguri de capere
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Pestele proaspat se curata de maruntaie si se spala bine, se indeparteaza capul si coada. Se aseaza intr-o tava mai adanca. Lamaia se curata de coaja si de partea alba, apoi se taie felii subtiri, care se aseaza in interiorul si deasupra pestelui. Se sareaza bine in interior si in exterior. Rosiile se spala si se taie cuburi mai mari si se presara peste peste. Usturoiul verde se curata, se spala si se taie rondele subtiri. Se presara si el deasupra, impreuna cu caperele si putina saramura din borcanul de capere. Se stropeste pestele cu ulei, se adauga in tava vinul si apa, se acopera cu folie de aluminiu si se pune la cuptor 25 de minute. Se serveste cu orez natur si legume fierte. Em am facut un rasol de fasole galbena cu morcovei tineri de gradina, marar si usturoi verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastrav somonat la cuptor

Postat de AlexTeacher

Pastrav somonat la cuptor

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare...

Citeste continuarea

Pastrav cu legume la cuptor

Postat de Bucataras

Pastrav cu legume la cuptor

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2012, 18:15
portia asta este pentru mine,da?
la 20.05.2012, 18:52
la 20.05.2012, 19:05
ce bine arata!!
la 20.05.2012, 19:17
Minunat!
la 20.05.2012, 20:17
super bun

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking