Ingrediente
- 2 păstrăvi;
- 2-3 linguri cu capere în funcţie de mărimea peştelui;
- rozmarin;
- ulei de măsline;
- piper proaspăt măcinat.
- Pentru sos:
- 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt;
- 3 linguri cu ulei de masline;
- 2 linguriţe cu suc de lămâie;
- sare;
- piper;
- pătrunjel verde;
- hârtie de copt.
Mod de preparare
Se spală peştele, se curătă şi se lasă la scurs (pe cuburi de gheaţă) sau se şterg cu prosoape absorbante de bucătărie.
Dupa această operaţiune se unge cu ulei, se sărează şi se piperează (exterior şi interior).
Peştii se umplu cu caperele (scurse bine de zeamă), câteva fire de rozmarin şi înfăşurăm fiecare peşte în hârtie de copt. Îi aşezăm în tavă şi îi dăm la cuptor (preincalzit în prealabil), la foc potrivit, întorcându-i pe ambele părţi, la intervale de timp egale. Un păstrăv de 300 de gr. se coace maxim 15 de minute la 180 grade C.
Prepararea sosului: într-un vas mic de porţelan se amestecă uleiul cu sucul de lămâie până se obţine o emulsie omogenă; se adaugă sare, piper, usturoiul tocat (sau zdrobit) şi pătrunjelul verde tocat.
Se garniseşte cu diferite legume sotate (eu am optat pentru cartofi natur) şi felii de lămâie.
Tot ce pot să vă spun despre această reţetă este că, deşi e simplă, este nutritivă atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ.
Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv umplut cu capere la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|