Ingrediente
- 4 pastravi [1,800 kg aprox]
- 2 lamai
- 2 linguri capere
- 1 lingura usturoi granulat
- 1 pachet de unt
- 1 ardei kapia rosu
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingura rasa cu zaatar[condiment cu cimbru ]
- 1 lingurita boia afumata dulce
- 1 lingurita piper negru macinat
- 4 linguri otet -la spalat
- sare
Mod de preparare
- Pastravii se crapa pe burta si se curata de intestine .
- Se spala cu apa rece si se clatesc cu otet, api din nou cu apa rece .
- In mod natura ei sunt mai lipiciosi , cu ajutorul otetului se indeparteaza aceea membrana lunecoasa .
- Sarati si piparati pastraviii in interior si exterior .
- Patrunjelul verde se toaca marunt impreuna cu kapia ,zaatar, o lamaie si cu caperele .
- Adaugati jumatate din usturoi si jumatate din untul taiat bucatele .
- Sarati si piparati aceasta compozitie pe care o introduceti interiorul pastravilor .
- Pe deasupra pastraviii se presara cu boiaua afumata , restul de usturoi granulat si restul de unt moale .
- Asezati pestii in tava cu putina apa[ 100ml]
- Se da tava acoperita cu folie , la cuptor 200 grade celsius , timp de 30 minute .
- Se scoate folia, se ridica temperatura si se lasa la gratinat inca 10 minute .
- Pastravii mei au fost marisori , asa cai-am lasat mai mult la cuptor .
- Se decoreaza pastravii cu felii de lamaie si patrunjel verde .
- Se servesc calzi cu garnitura preferata si cu mujdei .
- Noi am avut garnitura de orez si sos de usturoi cu smantana .
- Pofta buna !!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastravi cu lamaie, unt si capere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|