Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Postat de mihaelar63 in Pastrav
19 Apr 2021 | 3189 vizualizari
Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

  Duminica trecuta am fost ca de obicei in aer curat la gradina. Vecina tocmai venise de la munte, de la parinti din Cacova Ierii. Sotul o intreaba ce are in galeti? Ne raspunde ca o sa vedem noi !!! Dupa cateva minute ma cheama la gard si imi da o punga cu patru pastravi nazdravani din iazul lor cu apa cristalina. Cica cu doua ore inainte inca inotau :D .  Sotul a curatat paastravii si nu se oprea in a-i lauda ce carne frumosa si ferma au. Doi pastravi i-am pus la frig si din doi am preparat aceasta reteta pe care-mi pusesem ochii mai demult.  Multumim Mariana si David !!!

Ingrediente

  • 2 pastravi mari -1.600 Kg
  • 150 gr unt irlandez gras 82%
  • 1 lingurita cimbrisor tocat uscat
  • 2 linguri ceapa verde tocata
  • 3 linguri capere in saramura
  • 3 linguri usturoi verde tocat
  • 3 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 linguri migdale
  • 1 lingurita boia
  • 3 linguri fulgi migdale
  • 1 lingurita rasa piper negru macinat
  • 2 lamai
  • sare
  • rosii pentru decor

Mod de preparare

  1. Pastravii curatati de solzi si intestine se incresteaza pe ambele parti la distanta de 2 cm 
  2. Se condimenteaza cu sare si piper .
  3. Se freaca bine cu zeama de la o lamaie .
  4. Verdeturile se amesteca cu putina sare si se introduc in burta pestilor .
  5. Pastrati o treime din amestecul de verdeturi .
  6. Se introduce unt in interiorul pestilor si in taieturile facute .
  7. Dati pastravul la cuptor 30 minute la 180 grade .
  8. Se ung pastravii cu putina boia sa primeasca o rumeneala frumoasa .
  9. Cu o pensula de silicon se ung cu sosul de unt format in urma coacerii .
  10. Presarati pe deasupra fulgi de migdale .
  11. Unele retete prevad ca migdalele sa fie prajite intr-o tigaie -fara grasime .
  12. Eu am renuntat la aceasta operatiune deoarece prin coacere , migdalele oricum s-au copt .
  13. Se mai da tava cu peste la cuptor inca 10 minute pentru a prinde o culoare frumoasa .
  14. La servire presarati restul de verdeturi si puneti alaturi de pastrav felii de lamaie si rosii pentru decor .
  15.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Pastrav somonat cu busuioc in crusta de malai

Postat de timea

Pastrav somonat cu busuioc in crusta de malai

Spalam pestele si il tamponam cu un prosop de hartie apoi il feliem. Saram si piperam fiecare bucata in parte si presaram busuioc uscat. Dam apoi bucatile de carne prin faina de malai si...

Citeste continuarea

Malasolca a la Bia

Postat de gurita_ta2005

Malasolca a la Bia

Pestele se condimenteaza pe ambele parti si se pune intr-o tava de ceramica. Punem usturoiul lasat intreg, cartofii peste care presaram sare si rosiile cherry. Se stropesc cu ulei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2021, 20:09
Aoleu! Ce numar impresionant! Felicitari! La cat mai multe retete una si una!
la 19.04.2021, 20:17
la 19.04.2021, 20:26
Felicitari!
la 19.04.2021, 20:45
Felicitari, draga Mihaela! Ai niste retete minunate si se vede ca pui suflet in toate! La cat mai multe!
la 19.04.2021, 21:09

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking