Ingrediente
- 800 g ficatei de pasare proaspeti
- 2 linguri ulei de masline
- 1 morcov
- 1 ceapa alba
- 1 cutie mica de ciuperci
- 2 linguri pasta de ardei copt
- 1 cescuta apa
- 50 ml coniac
- sare si piper proaspat macinat
- 1-2 linguri miere de rapita
- 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
- 3 linguri unt
- pentru deasupra:
- 2-3 linguri ulei de masline
- cimbru uscat, piper proaspat rasnit
Mod de preparare
Spalam bine ficateii si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Dupa 2 minute dupa ce ceapa s-a inmuiat adaugam morcovul curatat si taiat rondele. Punem capac pe craticioara si lasam alte 2-3 minute sa se inabuseaca legumele.
Adaugam ficateii de pasare si o cescuta de apa, amestecam, punem capacul si lasam pe foc 20 minute. Din cand in cand amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam ciupercile, coniacul, pasta de ardei copt, amestecam, punem capacul si lasam pe foc alte 10 minute. Indepartam capacul, adaugam sare si piper dupa gust si lasam aproximativ 10 minute pe foc, pana zeama lasata scade. Compozitia fierbinte o punem in robotul de bucatarie si mixam pana obtinem o pasta fina.
Gustam si mai complecatm cu sare si piper, daca mai este necesar, adaugam mierea, nucsoara, untul, curatam marginile cu o paleta, punem capacul la robot, pornim si lasam pana toate ingredientele se amesteca si pasta devine foarte fina.
Transferam compozitia in vase de sticla cu capac, presaram deasupra ulei de masline si mirodenii dupa gust.
Se da la frigider si se serveste rece. Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|