Ingrediente
- 500 g ficat de pui
- 20 ml coniac, optional
- 1 ceapa rosie
- 1 mar
- 25 g unt
- 25 g unt topit
- 250 g mascarpone
- 1,5 l lapte
- sare
- piper negru dupa gust
Mod de preparare
Pentru inceput, ia ficateii de pui curatati in prealabil, spalati si scursi de apa si pune-i la fiert in lapte cu putina sare, la foc potrivit. Aduna din cand in cand spuma care se formeaza.
Pune marul intr-o tava si coace-l in cuptorul incins.
Intre timp, taie ceapa julien si caleste-o in unt cu sare si piper.
Odata fierti, scurge ficateii si pune-i intr-un bol incapator.
Adauga ceapa, marul copt si optional coniacul si mixeaza cu un blender vertical, la viteza mica.
Dupa ce s-a mai racit putin compozitia, adauga mascarpone si mixeaza in continuare, pana obtii o crema fina.
Pune pateul intr-un borcan, adauga deasupra untul topit, inchide capacul si lasa-l la frigider pana se raceste complet
Poti servi pateul pe felii de bagheta prajita, cu putina dulceata de afine deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa din ficat de pui si mar copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|