Pate de ficat de pui

Postat de Moni_alex in Aperitive / Garnituri
13 Noi 2015 | 5094 vizualizari
Pate de ficat de pui

O reteta de pate de casa simpla si gustoasa

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • 100-120 g unt
  • 3 galbenusuri de ou fierte
  • piper macinat si 5-6 boabe de piper
  • o ceapa mica
  • sare

Mod de preparare

Se curata ficatul, se spala bine si il punem intr-o craticioara. Se acopera cu apa, sa depaseasca ficatul cu 2-3 degete, se adauga ceapa taiata in ineluse subtiri, boabele de piper si o lingurita de sare.

Se fierbe ficatul pana este complet patruns, cca 25-30 de minute la foc mic. Cu o lingura se ia spuma formata deasupra apei.

Se fierb 3 oua tari aprox 10 minute, se curata, se taie in doua pe lungime si luam galbenusurile.
Dupa ce ficatul a fiert, il dam la o parte si il lasam sa se raceasca.
Punem in robot ficatul rece, ceapa, galbenusurile de ou, sare(dupa gust), piperul macinat si untul moale, pentru inceput 80 g si se mai adauga treptat restul de unt pana se incorporeaza tot.

Se mixeaza bine pana cand cand se obtine un pate fin si cremos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

Postat de Bucataras

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

Iată cum se prepară rețeta de Pate de pui și dulceață de zmeură - O combinație inedită și gustoasă pentru micul dejun: Pentru pate, într-o tigaie, căliți...

Citeste continuarea

Placinta cu pui si pate de ficat

Postat de madi_marin

Placinta cu pui si pate de ficat

Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute. După cele 15 minute, peste maia se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2015, 22:42
la 13.11.2015, 23:19
la 14.11.2015, 06:21
Foarte bun!
la 16.11.2015, 20:37
la 16.11.2015, 21:04
Multumesc!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking