Ingrediente
- 1 castron plin varf de urzici
- 2 cartofi fierti in coaja, apoi decojiti
- 1 ceapa tocata
- 2-3 catei usturoi zdrobiti
- 2-3 linguri ulei nerafinat presat la rece
- piper
- fulgi ardei iute (optional)
Mod de preparare
Alege si spala in mai multe ape, urzicile si lasa-le intr-o sita.
Pune-le intr-o oala, sareaza putin si acopera cu capac, da flacara la minim.
Peste un minut, amesteca. Lasa cam 6-7 minute, amestecand la interval de 2 minute. Opreste flacara si lasa urzicile sa raceasca.
Toaca urzicile marunt, cu un cutit bine ascutit.
Intr-un vas de tuci mai mic sau tigaie, caleste ceapa, pana ia culoarea usor aramie, adauga usturoiul, adauga urzicile tocate si cartofii dati prin razatoarea mica.
Condimenteaza cu condimentele din lista sau cu ce va place.
Amesteca si lasa 2 minute. Opreste flacara.
Pateul este gata!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|