Pate din alune/nuci caju si ciuperci

Postat de panacris in Mancaruri de post
4 Iun 2018 | 5256 vizualizari
Pate din alune/nuci caju si ciuperci

Un preparat rapid, nu foarte costisitor și la îndemana oricui vrea să mănânce sănătos. Chiar și începătoarele în bucătărie îl pot prepara foarte ușor. Minunat și sănătos pentru "picnicul bucatarasilor" !

Ingrediente

  • Ciuperci champignon cca. 250 g
  • Caju SanoVita https://www.sanovita.ro/caju-crud-500g-693.html, cca. 50 g
  • Ceapă galbenă 1 bucată mica
  • Ulei de cocos SanoVita 2 linguri
  • Coriandru/pătrunjel proaspăt cca. 2-3 fire
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat
  • Semințe de in https://www.sanovita.ro/seminte-de-in-1-kg-79.html.

Mod de preparare

Nucile sau alunele de caju, se prăjesc într-o tigaie la foc mare cca. 5 minute până se rumenesc.

Se scot din tigaie și se lasă deoparte, apoi se adaugă uleiul de cocos, ceapa curățată și mărunțită, ce se lasă la călit la foc mic, cca. 5 minute până ce devine translucidă.

În tigaie se adaugă ciupercile, curățate și feliate, lăsându-se la rumenit cca. 5 minute la foc mare. Apoi se adaugă și alunele caju prăjite, sarea, piperul și verdeața și mai lasă la călit cca. 5 minute la foc mic, până se întrepătrund gusturile. 

Apoi se transferă într-un recipient înalt și blenduiesc până se obține o pastă fină și omogenă.

Pasta obținută se servește pe pâine prăjită, eventual unsă cu un pic de usturoi, după gustul fiecăruia, asezonată cu semințe de in SanoVita,  acompaniată de legume de sezon, sau chiar o dulceață de ardei iute/ceapă.

Preparatul e indicat nu numai celor care țin post, ci și celor care vor să mânănce sănătos.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din alune/nuci caju si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocanita de vara cu ciuperci

Postat de COSTEO

Tocanita de vara cu ciuperci

Ceapa se toaca marunt si se inabusa in putina apa sau mai intai se rumeneste in ulei,si apoi se inabusa.Se adauga rosiile tocate marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,dovlecelul curatat si taiat...

Citeste continuarea

Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post

Postat de rocsi_1612

Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post

Spalati ciupercile, le scurgeti bine. Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit la fel. Rosiile cherry le taiati in sferturi. Intr-o tava, nu foarte mare, puneti jumatate din ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2018, 13:11
Foarte interesanta reteta!
la 05.06.2018, 15:03
bun bun
la 05.06.2018, 19:19
He, he, mă gândisem și eu la un pate din caju, dar o să fac altceva, cu linte.
la 05.06.2018, 21:59
Ei, Merisor si cel cu linte e pe lista de probat
la 05.06.2018, 22:55
Ce specialitate delicioasă...!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking