Ingrediente
- 1 cutie cu ficatei de pui
- 4 ciuperci champinion maricele
- 3 linguri ulei de palmier( am pus eu)
- 1 ceapa rosie mare
- 1 cana de lapte dulce
- un praf de turmeric( mai mult pentru culoare)
- sare si piper dupa gust
- 100 gr unt
Mod de preparare
Se pun la foc mic in ulei, ceapa, ficateii si ciupercile si se lasa in jur de 7 minute amestecand din cand in cand. Se adauga laptele si se lasa sa scada pana ajunge la jumatate. Luam de pe foc si scurgem intr-o cana zeama ramasa.
Intr-un blender se pune amestecul cu ficatei, se adauga unt si jumatate din cantitatea de zeama, sare, piper si putin turmeric.
Pe viteza mare se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia. Se opreste blenderul si se gusta de sare, daca mai este nevoie de ceva acum este momentul sa adaugam. Daca dorim mai moale pateul mai punem putina zeama, la mine a iesit perfect asa, chiar extraordinar de cremos( vedeti imaginile) si nu a mai fost nevoie. Am transferat pateul intr-o cutie vidata unde va sta inchis ermetic si l-am depozitat la frigider.
Va invit sa-l probati!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|