Pateuri cu mere

Postat de mimmi in Dulciuri
11 Apr 2013 | 9765 vizualizari
Pateuri cu mere

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 400 g aluat foietaj
  • 500 g mere
  • zahar dupa gust
  • scortisoara dupa gust
  • 1 ou pt uns

Mod de preparare

Prima data pregatim umplutura,care o puteti face oricand aveti niste mere mai vechi,deoarece se pastreaza foarte bine in frigider in recipiente inchise ermetic. Spalam merele si le curatam de coaja si cotor. Dam merele pe razatoarea mare si le punem intr-o cratita cu zahar si scortisoara dupa gust. Lasam sa scada sucul si merele sa se inmoaie bine. Se lasa compozitia la racit. Din alualtul foietaj taiem dreptunghiuri. 1/2 dintr-un dreptunghi il crestam iar pe restul jumatatii punem 1 lingura plina cu mere. Impaturim pateurile,apasand pe margini sa nu iasa umplutura si le ungem cu ou batut. Le punem pe hartie de copt si dam tava la cuptor pentru cca 25-30 de minute pana s-au rumenit frumos.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Trigoane cu mere

Postat de merisor67

Trigoane cu mere

Pentru aluatul de foietaj: punem untul la topit si dam deoparte 9 linguri din el, pe care le inlocuim cu 9 linguri de ulei. Punem o mana de faina, omogenizam si ridicam de pe foc. Iese co...

Citeste continuarea

Desert pateuri cu peltea de mere

Postat de sufletista

Desert pateuri cu peltea de mere

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat de cu seara in frigider sau la temperatura camerei cateva ore. Eu am folosit peltea de mere facut in casa dupa reteta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2013, 15:32
ce frumusele ti-au iesit!!!!cind te apuci de ele uiti sa te mai opresti....
la 11.04.2013, 15:54
la 11.04.2013, 15:56
la 11.04.2013, 16:01
la 11.04.2013, 16:50
bune

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking